duminică, 21 noiembrie 2010

NOUĂ SUTE DE MILIOANE DE EURO, VILA de pe RUE Périé Mazamet NR. 12, PARIS . PROPRIETAR ÎN ACTE: ELENA BĂSESCU!

Pe strada Périé Mazamet, la numărul 12, se află cea mai luxoasă vilă din zona Parisului, însăşi strada respectivă fiind una de "fiţe", unde doar bogătaşii lumii îşi pot permite să locuiască. Imobilul este o rarirate pe piaţa imobiliară franceză deoarece a aparţinut unor înalţi demnitari ai Franţei. O astfel de achiziţie, atât în Franţa, cât şi în mai toate ţările Europei Occidentale, necesită ani de muncă şi un credit ipotecar pentru care cineva ar plăti aproape toată viaţa. Şi totuşi, ea a fost cumpărată, cu PLATA INTEGRALĂ (9 sute de milioane de euro!) - in preţul acesta intră şi două vile, mult mai mari, vecine cu prima (în care au fost cazaţi ofiţeri SPP din garda duduii prezidenţiale), de către Elena Băsescu! Interesant de aflat de unde a avut "fata lui tata" banii cu care a cumpărat superba casă. Mai mult ca sigur, această nedumerire se va adăuga celorlalte suspiciuni pe care opinia publică le are cu privire la prosperitatea familiei lui Traian Băsescu

(NOTA REDACŢIEI: informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie, printr-un important om de afaceri francez, la rândul său europarlamentar, chiar de către reprezentantul agenţiei imobiliare pariziene prin care EBA şi-a achiziţionat bijuteria locativă de 900.000.000 euro, bani gheaţă!). De unde a avut banii, având în vedere că ilustrul său tată este bugetar cu un salariu de 4000 RON, mama este casnică, iar salariul său de europarlamentar - chiar dacă e consistent - nu i-ar ajunge nici să cumpere un perete al acestei vile? Probabil că din... succesuri, nu?
Simona Fica - Exploziv News (http://www.exploziv-news.ro

miercuri, 17 noiembrie 2010

Liderul S.L.I. Victor Oprea atacă numirile ilegale de directori

Publicat: Vedeți articolul din 18. Noiembrie din Informația Zilei

Vedeți articolul in Buletin de Carei


Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, este acționat în Contencios Administrativ, datorită ilegalităților săvârșite la numirile de directori din mai multe școli.

Întrebare: De ce a fost nevoie să se acționeze Inspectoratul Școlar în Contencios Administrativ?
Răspuns: Deoarece Inspectoratul Școlar Județean a săvârșit mai multe ilegalități privind numirile de directori în cazul a mai multor școli din județ. Cu toate că numirile de directori trebuiau făcute la vedere și Sindicatul să aibă acces la dosarele persoanelor care au fost numite pe funcție. Dar lucrurile nu au decurs normal. Așa că, nici măcar nu am știut cine sunt numiți pe funcții, ce studii și ce competențe profesionale au. Mai târziu am aflat din teren că la unele școli numirile de directori s-au făcut ilegal, deoarece persoanele numite în funcție nu îndeplinesc condițiile minimale necesare pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct. Iar apoi am aflat că, de fapt situația este mult mai tragică, și că, nu numai în cazuri izolate, ci în mai multe locuri s-au făcut numiri fără respectarea legii. În cazul școlilor unde am avut informații verificate privind numirile ilegale, am acționat în instanță Inspectoratul Școlar Satu Mare, cerând anularea deciziei de numire pe post de director a persoanelor care nu corespund din punct de vedere legal.
Întrebare: Care sunt condițiile minime pentru a putea fi numit pe funcție de director?
Răspuns: Legea 128 privind Statutul Personalului Didactic prevede ca, pentru a fi numit cineva director trebuie să aibă cel puțin gradul didactic II, cel puțin 5 ani de vechime în învățământ, și să se distingă prin calitățile profesionale și manageriale. Ori în multe școli au fost numiți directori fără să aibă gradul didactic II, sau/și nu îndeplinesc criteriile de vechime. Ce să mai spunem de criteriile de competență managerială?
Întrebare: Considerați că aceste numiri ilegale afectează calitatea învățământului sătmărean.
Răspuns: Bineînțeles, acesta este principalul motiv pentru care am pornit aceste demersuri. Nu putem fi de acord să fim conduși de oameni fără studii corespunzătoare, de oameni fără experiență profesională și managerială, de oameni care habar nu au ce înseamnă a conduce o instituție. Consider că aceste persoane numite pe posturi de conducere, pe lângă faptul că sfidează legea, sunt persoane inconștiente, care cu siguranță vor ajuta în bună măsură la distrugerea în continuare a Sistemului de Învățământ.
Menționez că, Sindicatul Liber Satu Mare nu este interesat sub nici o formă cine este persoana numită în funcție de conducere. Sindicatul Liber Satu Mare nu a făcut niciodată și nici nu va face propuneri pentru numiri de directori. Este interesat doar ca persoanele numite în funcția de director, sau director adjunct să îndeplinească condițiile prevăzute de Legea 128 privind Statutul Personalului Didactic.
O altă mare deficiență este faptul că, numirile de directori au fost făcute fără consultarea Consiliului Profesoral al Școlii. Gravă greșeală. Acesta a afectat grav atmosfera de lucru în școlile unde directorul numit nu este acceptat de colectivul de cadre didactice.
Ne-am săturat să fim conduși de oameni cu slabă pregătire și de către persoane incompetente. Zicala, ”Peștele de la cap se-mpute” se pare că poartă un mare adevăr.
În aceste condiții nu ne mirăm, că managementul la nivelul școlilor este de foarte slabă calitate sau chiar inexistentă. Motivarea cadrelor didactice devine din ce în ce mai slabă. Multe școli se vor autodesființa, datorită managementului defectuos, înainte ca Guvernul să vină să îi desființeze cu forța. Cadrele didactice cu pregătire profesională de specialitate, cu grade didactice, cu pregătire managerială sunt poate printre primii care părăsesc sistemul. Și acest lucru se întâmplă nu numai datorită diminuării peste măsură a salariilor, ci există și alte motive. Cunosc mai multe cazuri în care cadrele didactice nu mai suportă să fie conduși de tot felul de oameni care în mod normal nu ar avea ce căuta acolo. Nu mai suportă umilirea provocată de președintele Băsescu, umilire care a prins teren propice și printre directori incompetenți care execută ordinele transmise de sus, fără să aibă voie să judece. Astfel de oameni promovează Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, oameni care execută ordine și nu oameni care să fie adevărați conducători. Acest lucru explică o întrebare a mea: ”De ce nu s-au numit pe funcții de directori persoane care au studii corespunzătoare, persoane care au gradul didactic I, persoane care au pe lângă pregătirea de specialitate corespunzătoare, au Masterate în Management Educațional, persoane care știu să conducă cu adevărat o școală?”

Prof. Victor Oprea
Vicepreședinte Sindicatul Liber Satu Mare

marți, 9 noiembrie 2010

EXECUTAREA SENTINTELOR

Va transmitem detalii referitoare la procesele care trebuiesc executate de URGENTA.
Scolile de mai jos sunt in posesia sentintelor executorii:
Sentinte din data de 03 septembrie 2010
Sc.nr 3 Crei, Sc. Sacaseni, Sc. Andrid, Sc. Berveni, Sc. Petresti, GPP nr.2 Carei,
Sentinte din data de 13 septembrie 2010
Col. I Maniu (dosar 1853),
Sentinte din data de 16 septembrie 2010
GPP.nr1 Carei, GPP Draga Mea,Col. M Eminescu, Sc. V Lucaciu Carei, Sc.nr.1 Carei ( dosar 2179 ), Sc.pt. Educatie Incluziva, Gr.Sc Simion Barnutiu Carei,Col. I Maniu ( dosar 2640 ), Sc. nr 1 Carei ( dosar 2645 ),Sc. Piscolt, Sc. Cauas, Sc. L. Bl;aga, Sc..nr.10 Satu Mare,
Sentinte din data de 27 septembrie 2010
Sc. O Goga, Gr.Sc.Calasantius Carei, Lic. cu Program Sportiv, Sc. Ion creanga, Sc. Urziceni,
Sentinte din data de 05 octombrie
Sc. D Pop, Sc. nr.1 Negresti,
Sentinte din data de 07 octombrie 2010
Sc. V Lucaciu Carei,
Sentinte din data de 11 octombrie 2010
Lic. Teoretic Carei, Sc. nr.3 Carei,Sc. Aurel Haiduc Trip
Aceste sentinte trebuiesc executate de urgenta pina luni 15 noiembrie altfel vom fi nevoiti sa apelam la EXECUTOR JUDECATORESC care va implica costuri suplimentare pt dumneavoastra. NU MAI SUNTEM DISPUSI SA NE ABATEM DE LA LEGE. Speram sa avem intelegere de data asta la managerii scolilor.
Presedinte SLI Satu Mare
profesor V Roman

miercuri, 3 noiembrie 2010

PROCESE CISTIGATE 4

Continua sa ne soseasca procese cistigate referitoare la L 329
( diferenta salariale de la 8,91 la 15,5 % )
Scolile sunt urmaroarele :
- dosar 4075 Sc.cu cls. I-VIII nr.1 Negresti,
- dosar 4073 Sc. Dariu Pop,
- dosar 2637 Gr. Sc. Romano-Catolic Calasantius,
- dosar1855 Sc. O Goga,
- dosar 2651 Sc.cu cls. I-VIII Vasile Lucaciu Carei,
- dosar 1852 Sc.cu cls. I-VIII nr.1 Carei,
- dosar 2652 Sc.cu cls. I-VIII nr.3 Carei,
- dosar 2646 Sc.cu cls. I-VIII Lucaceni,
- dosar 1630 Sc.cu cls. I-VIII Ion Creanga,
- dosar 2639 Liceul Teoretic Carei,
- dosar 2651 Sc.cu cls. I-VIII Vasile Lucaciu Carei,
- dosar 1866 Sc.cu cls. I-VIII Tasnad,
- dosar 1635 Sc.cu cls. I-VIII Aurel Haiduc Trip,
- dosar 2643 Sc.cu cls. I-VIII Camin,
- dosar 2634 Sc.cu cls. I-VIII Camin,
- doasr 2535 Sc.cu cls. I-VIII Sanislau,
- dosar 4073 Sc.cu cls. I-VIII Dariu Pop,
- dosar 4075 Sc.cu cls. I-VIII nr.1 Negresti Oas,
- dosar 2536 Sc.cu cls. I-VIII Sanislau,
Procese castigate decontarea navetei. Scolile sunt urmatoarele :
- dosar 1852 Sc.cu cls. I-VIII nr.1 Carei,
- dosar 2178 Sc.cu cls. I-VIII nr. 3 Carei,
- dosar 1853 Colegiul Tehnic I. Maniu.
La urmatoarele dosare Tribunalul Satu Mare amina pronuntarea sentintei pentru a cere relatii de la pirita :
- dosar 1851 Sc.cu cls. I-VIII Vasile Lucaciu Carei,
- dosar 1859 Sc.cu cls. I-VIII nr.7 Satu Mare,
- dosar 1639 Liceul Teologic Ortodox Satu Mare,
- dosar 2653 GPP nr.3 Carei (doamna director a facut intimpinare iar SLI va cere cheltuieli de judecata doamnei director ),
- dosar 1850 Sc.cu cls. I-VIII Lucaceni,
- dosar 2644 Sc.cu cls. I-VIII Capleni,
- dosar 239 S A M Carei,
- dosar 36 Sc.cu cls. I-VIII nr. 1 Carei,
- dosar 249 Sc.cu cls. I-VIII Sacaseni,
- dosar 5211 Liceul Teoretic Carei,
- dosar 264 GPP nr. 3 Carei,
- dosar 651 S A M Gherta Mica,
- dosar 38 Gr. Sc. Romano-Catolic Calasantius,
- dosar 236 GPP nr. 1 Carei,
- dosar 253 Sc.cu cls. I-VIII Octavian Goga,
- dosar 246 Sc.cu cls. I-VIII Camin,
- dosar 247 Sc.cu cls. I-VIII Petresti,
- dosar 5205 Sc.cu cls. I-VIII Vasile Lucaciu Carei,
- dosar 5209 Sc.cu cls. I-VIII Ion Creanga,
- dosar 4379 Colegiul Mihai Eminescu,
- dosar 4378 Sc.cu cls. I-VIII nr. 1 Negresti Oas,
- dosar 5213 Liceul cu Program Sportiv,
- dosar 5201 Sc.cu cls. I-VIII nr.10 Satu Mare,
- dosar 5207 Liceul Teoretic German J. Ettinger,
- dosar 5203 GPP nr.2 Carei.
IN ATENTIA LIDERILOR
In jurisdictia muncii, dupa regulile statornicite de art. 289 C. muncii, hotaririle judecatoresti pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept, mentiune ce se si regaseste in cuprinsul dispozitivului hotaririi. Ca atare, legea recunoaste hotaririle judecatoresti date in material drepturilo de munca, caracterul lor executoriu, fara sa se mai urmeze procedura instituita de art. 376 c.pr. civila privind investirea cu formula executorie. Va rugam sa informati secretariatele si conducerea scolilor.
Presedinte S.L.I. Satu Mare
Profesor Virgil Roman