miercuri, 16 iunie 2010

LISTA RUȘINII și Dl. Croitoru

Imediat după dezbaterea moțiunii de cenzură s-a publicat pe net, Lista Rușinii, adică lista parlamentarilor care au votat împotriva moțiunii de cenzură, însoțită cu pozele domniilor lor.
Ne bucură faptul că, așa de repede poate să îi vadă toți cetățenii acestei țări. Iată adresa: http://lista-rusinii.com
După cum vedeți, stimați cetățeni aceștia sunt cei care doresc sărăcirea și înfometarea populației. Aceștia sunt cei a căror scaun este mai important decât soarta acestei nații. De ce patriotism au dat ei dovadă? Sau, aș putea să reformulez întrebarea și anume: ”Ce au dovedit acești oameni, prin votarea împotriva propriului popor?”. Ar trebui să reținem de acum înainte numele acestor oameni, și să avem grijă dacă îi mai votăm vreodată pe ceva liste electorale. Da, ei sunt adevărații genocizi ai poporului.
Dacă ne uităm bine la acea listă, vom descoperi între ei foști lideri de seamă a mișcărilor sindicale din România. Oricum, toți cei de pe listă sunt trădători, dar nu ne așteptam de la foști lideri de sindicate să se comporte în acest fel. Sindicatele se vor rușina de acum încolo că au tolerat asemenea persoane.
Printre foștii lideri de sindicat, îl găsim, și nu ne miră, și pe domnul deputat Cătălin Croitoru, fostul lider al Federației Educației Naționale (FEN). Da, stimați cetățeni, nu este o greșeală, dânsul se află în Lista Rușinii. Dacă ne aducem aminte de cele declarate de domnul Cătălin Croitoru în momentul intrării sale ca deputat PD-L, dânsul și-a luat angajamentul în fața presei, afirmând că principalul motiv pentru care intră în politică este pentru a putea ajuta dăscălimea românească și de a apăra interesele Învățământului Românesc. Nu am observat că ar fi făcut oarece în acest sens, mai mult, nu a luat niciodată nici o atitudine privind lupta acerbă a sindicatelor pentru a stopa adoptarea proiectului Legii Educației Naționale, cea mai proastă lege pe care vre-un guvern ar fi putut-o face vreodată. Dânsul a stat toată această perioadă cu capul în nisip. Mai mult decât atât, nici Federația Educației Naționale nu au ieșit cu prea multe declarații în presă, lăsând să se creadă că fostul lor lider este și acum mentorul lor, și membrii din sindicatul lor vor asculta în continuare de doleanțele domnului Croitoru. Iar noi credeam că protestele vin de jos în sus.
Domnul Croitoru a avut visuri mărețe. Se vedea la un moment dat Ministru al Învățământului. Numai că pălăria era probabil prea mare pentru un fost maistru instructor ridicat la rang de lider. Conform dictonului ”Cum e turcu așa e și pistolu..:”, putem afirma că, la nivelul județului Satu Mare, nu are cum lucrurile în FEN să meargă mai bine. Există lideri importanți FEN din județ care sunt maiștrii instructori. Parcă ar dori să copieze abilitățile tehnice ale liderului lor județean, domnul Drăgan, care este cu o treaptă deasupra lor, fiind inginer de meserie. Sau, poate, toate aceste persoane au fost colegi de școală cu domnul Croitoru? Cine știe?
Reținem o atitudine a domnului Croitoru, vizavi de fostul Ministru al Învățământului, dl. Cristian Adomniței. Citez ce a afirmat dl. Croitoru despre dl. Adomniței: ”M-a enervat atitudinea lui indiferentă faţă de Educaţie. Nu are nici o treabă cu acest domeniu. Este total pe dinafară”. Adevărat că domnul Adommiței nu era o lance a Reformei Învățământului, dar ne întrebăm atunci, ce părere are atunci despre domnul ministru Funeriu. Poate are o părere mai bună despre dânsul.
Stimați cetățeni, rețineți Lista Rușinii, popularizați în toate mediile. Să afle lumea cine sunt ei.

Cu bine,
Victor Oprea

p.s. Citiți un articol mai vechi despre dl. Croitoru
http://old.cotidianul.ro/liderul_sindical_catalin_croitoru_ntre_mine_si_pd_l_a_fost_o_atractie_reciproca-43887.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu