miercuri, 4 mai 2011

Comunicat de presă FSLI 4.V.2011

FSLI se va adresa forurilor internaţionale pentru câştigarea drepturilor

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este dezamăgită de decizia Curţii Constituţionale a României care a hotărât astăzi că Legea de salarizare în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar precum şi Legea Dialogului Social sunt constituţionale. Acest lucru demonstrează, încă o dată, influenţele politicului asupra deciziilor pe care le iau judecătorii CCR. Suntem convinşi că, indiferent de prevederile celor două acte normative, judecătorii CCR ar fi dat aceeaşi decizie.
Atragem atenţia că Legea de salarizare în 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar anulează prevederile Legii 221/2008, recunoscute prin hotărârile judecătorești irevocabile. Ca reprezentanţi ai angajaţilor din învăţământ putem spune că ne-am pierdut cu desăvârşire încrederea în instituţiile statului şi, în consecinţă, ne vom adresa forurilor internaţionale, unde credem că ni se va face dreptate. Din păcate, nici preşedintele Traian Băsescu nu mai este garantul respectării legilor în România, pentru că a fost primul care a întors spatele sistemului de educaţie românesc.
Reamintim că prin Legea Dialogului Social, Guvernul României nu vrea să facă altceva decât să distrugă sindicatele, iar în felul acesta angajaţii să devină vulnerabili.

Simion Hancescu,
presedinte FSLI

Comentariu: Dl. președinte T. Băsescu nu numai că nu ”mai” este garantul respectării legilor, dar domnia lui nu a fost nici până acum. (V. Oprea).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu