miercuri, 21 decembrie 2011

ACȚIUNEA SLI SATU MARE PRIVIND OBȚINEREA DE FONDURI PENTRU ACORDAREA DE AJUTOARE PENTRU PERSONALUL CARE AU SALARIUL MINIM

În cursul lunii noiembrie și decembrie SLI SM a desfășurat o amplă campanie pentru a veni in ajutorul personalului din învățământ care au salariul minim pe economie. Este o acțiune umanitară, căci această categorie de personal au cele mai mici salarii din țară.
Conducerea SLI SM s-au deplasat in multe localități din județ, discutând cu consiliile locale și cu primarii, sensibilizându-i și solicitându-i să acorde la sfârșitul anului un ajutor pentru această categorie defavorizată.
În urma demersurilor făcute, s-a reușit ca în unele localități să se obțină cele solicitate. Printre primele primării care au răspuns pozitiv la solicitarea noastră se numără Primăria Municipiului Carei, domnul primar Kovacs Eugen.
Vrem să amintim și alte localități precum: Căuaș, Cămin, și alte localități. Încă nu avem răspunsurile de la toate localitățile. Ar mai fi vorba de Petrești, și alte localități.
În municipiul Satu Mare este mai greu. Din câte ne-au spus nu au fonduri pentru nimic. Abia acoperă fondurile de salarii.
Sindicatul Liber Satu Mare mulțumește tuturor primarilor și consiliilor locale care s-au implicat și au acordat ajutorul. Așteptăm să se sesizeze și celelalte primării și să vină și dânșii în sprijinul celor săraci cu adevărat. Mai ales că nu am solicitat sume prea mari.
Mulțumiri în special domnului Primar Kovacs Eugen, care a fost primul cu atitudine pozitivă, și după care s-au ghidat și alți primari, când s-au cerut hotărârile în consiliile locale.
Cu ocazia vizitelor pe la primarii localităților sau pus printre altele și problema decontării banilor de navetă, și a plății parțiale a sentințelor judecătorești câștigate de membrii Sindicatul Liber Satu Mare.

Cu stimă,
V. Oprea
Sindicatul Liber Satu Mare.

LINK:
http://www.informatia-zilei.ro/sm/educatie/satu-mare-sindicatul-liber-din-invatamant-sprijina-angajatii-cu-salariu-minim/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu