duminică, 3 iunie 2012

Prioritatea zero

          În timp ce prioritatea numarul unu a guvernului USL este forțarea revenirii salariilor, o necesitate mai mare și mai urgent este revenirea la moralitate, normalitate, respectarea legilor.
Fostul guvern a dus țara către nimicire. Sute de mii de oameni bolnavi ținuți fără medicamente, închiderea spitalelor, înfometarea pensionarilor, desființarea parțială a instituțiilor bugetare prin disponibilizările drastice și fără cap. Batjocorirea tuturor categoriilor sociale. Batjocorirea dascălilor și a polițiștilor, batjocorirea medicilor, a bolnavilor și a mamelor. Toate acestea se întâmpla pe vremea când sub masca crizei mondiale, se fură sute de milioane de euro, fără scrupule și cu zâmbetul pe buze.
          Guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru a evalua situația de față, și de a trage la răspundere pe cei care au batjocorit, au înfometat, și care au îndemnat românii să-și părăsească propria țară. Ei sunt cei care au crezut că România este al lor, a unei găști unde domină legea junglei fără să cunoască noțiunea de justiție, și care dintr-o eroare istorică, au ajuns la guvernare. Dacă vom lăsa în continuare lucrurile nepedepsite, istoria se va repeta, așa cum s-a repetat și până acum. Nu vom avea siguranța că pe cei care îi vom vota acum nu vor face la fel, și după terminarea mandatelor vor trăi în lux până la sfârșitul vieții, fără să fie întrebați de nenorocirile pe care le-au produs.
          Se apropie alegerile locale. Nu mai pot să cred că românii pot fi în continuare prostiți. Îndemn ca să ne gândim înainte de a vota, și nu invers, să gândim după ce votăm. Să ne gândim cât de mult au ajutat primarii actuali dăscălimea? Care au fost acei primari care au stat lângă dascăli și care au fost sensibili la interesele dăscălimii din județ? Pe de altă parte, care au fost primarii care au ignorat dascălii, care nu au fost dispuși deloc să ajute dascălii. Care dintre primari au sprijinit școlile moral și material, și care au fost acei primari care nu au manifestat respect și înțelegere față de angajații din învățământ, fără nici o înțelegere față de nevoile lor?
          Rezultă că este important să mergem la vot. Ca să nu ne putem reproșa că nu am făcut datoria cetățenească, lăsând astfel să ajungă pe funcții oameni nepotriviți.
          Curățarea României este necesară, sub mai multe aspecte. Depinde și de noi.
          Avem nevoie de adevărați patrioți la care interesele naționale sunt deasupra intereselor personale.
          Dumnezeu Să Ne Ajute.

V. Oprea          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu