luni, 22 aprilie 2013

SLI SM SOLICITĂ MINISTERULUI DE FINANŢE SĂ PLĂTEASCĂ ANTICIPAT ŞI BUGETARII CARE AU SALARIILE ÎN 11 MAI



Sindicatul Liber din Învăţământ Satu Mare solicită plata anticipată a salariilor pe aprilie şi pentru bugetarii care au ziua plăţii salariilor pe data de 11 mai

Ordonanţa dată de Guvernul României prevede ca bugetarii care au salariile programate până în ziua 10 a lunii vor primi salariile anticipat până la sfârşitul lunii aprilie. Acesta pentru a evita plata întârziată a salariilor având în vedere minivacanţa de paşte.
            Ordonanţa însă nu a ţinut cont de faptul că există bugetari care au salariile programate pe data de 11 a lunii, cum ar fi şi situaţia personalului din învăţământul Careian, şi că data de 11 mai cade chiar pe o zi de sâmbătă. Ori practica spune că dacă ziua salariului cade pe sâmbătă atunci salariile se dau cu o zi mai repede, iar dacă salariile cad pe duminică atunci se dau cu o zi întârziere, adică luni. Cum 11 mai cade tocmai într-o zi de sâmbătă, se cuvine ca salariile să fie plătite în 10 mai. Dar salariile care cad pe 10 mai, sunt plătite anticipat conform ordonanţei.
Având în vedere aceste considerente, Sindicatul Liber Satu Mare, solicită Ministerului Finanţelor Publice să facă o notă prin care să reglementeze această situaţie. Iar trezoreriile şi primăriile să aibă în vedere plata salariilor şi pentru bugetarii programaţi cu salariile pe data de 11 a lunii.

Cu stimă,
Victor Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu