vineri, 28 iunie 2013

COLEGIILE TEHNICE DIN ȚARĂ VOR DISPARE



Situația privind rezultatele de la Bacalaureat 2012 pentru Colegiile Tehnice din județul Satu Mare (rezultate finale și după sesiunea din toamnă)

Nr. Crt.
Denumire Colegiu
Nr. elevi promovați
Număr elevi înscriși
Promovabilitate
Obs.
 1
Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Satu Mare
7
40
17,5%

 2
Colegiul Tehic ”Iuliu Maniu” Carei 
12
77
15,5%

 3
Colegiul economic ”Gh. Dragos”  Satu Mare
25
184
13,5%

 4
Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu ” Satu Mare
13
105
13,2%

 5
Colegiul Tehnic ”I. C. Brătianu” Satu Mare
13
126
10,3%

Datele au fost preluate de pe site-ul oficial:  bacalaureat.edu.ro
Dacă raportăm aceste cifre de promovabilitate cu promovabilitatea de 43,01%, ce reprezintă media pe țară, observăm diferențe uriașe.
Domnul Inspector General Adjunct ISJ. Satu Mare  Claudiu Mondici a afirmat că pentru Colegiile tehnice noul ordin ORDIN  MEN , nr. 3732 din 20 mai 2013 pentru aprobarea Metodologiei de acordare a titlului de Colegiu naţional/Colegiu unităţilor de învăţământ preuniversitar, va fi unul mobilizator. Ne întrebăm dacă aceste unități de învățământ ar putea să se mobilizeze astfel încât să își crească procentul de promovabilitate la bacalaureat de 3 – 4 ori. Să nu uităm că aceste unități au făcut eforturi pentru a crește promovabilitatea, de câțiva ani, de când rezultatele sunt atât de slabe, în lupta lor pentru existență. Nu credem că vor reuși în următorii ani să își tripleze procentul de promovabilitate la bacalaureat.
            Concluzia pe care o trag, este că acest ordin nu este nicidecum mobilizator, ci de a dreptul descurajant. Și cu siguranță vor dispărea toate colegiile tehnice din județul Satu Mare, și cred că și din țară.
            Și în cazul colegiilor naționale, multe vor fi în dificultate după aplicarea acestui ordin.

Cu respect,
Prof. Victor Oprea
SLI Satu Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu