marți, 5 iunie 2018

MESAJUL PREȘEDINTELUI FSLI DE ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI



Mesajul
Președintelui  Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ
cu ocazia Zilei Învăţătorului




Sunt cei care reuşesc să creeze fără să facă magie, sunt cei care dăruiesc totul, fără să aştepte ceva în schimb, sunt cei care au o singură misiune: să ajute orice copil să crească. Sunt ei, învăţătorii din şcolile noastre.
Fiecare dintre noi a crescut în felul acesta: cu el de mână, atunci când a pus prima dată pe hârtie creionul, atunci când a pronunţat silabele, a recitat o poezie de suflet, a cântat sau a socotit. De la ei am învăţat, pas cu pas, cum să ne îndreptăm spre lumea din jurul nostru. 
De ziua lor, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ le doreşte învăţătorilor să aibă aceeaşi putere, aceeaşi forţă creatoare şi aceleaşi simboluri şi valori care le construiesc calea către tinerele generaţii. 
Pentru ei, dar şi pentru elevii care le sunt ca o familie, ne dorim un sistem de învăţământ stabil, cu legislaţie care să nu se schimbe de la an la an, şcoli dotate cu aparatură modernă, dar mai ales respectul celor care au puterea de decizie dar şi respectul din partea societăţii româneşti.
Cerem românilor să nu lase simbolul învăţătorului doar în cartea în care au citit despre “Domnul Trandafir”, ci să îşi îndrepte atenţia către ei în fiecare zi.  
Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi!

La mulţi ani, dragii noştri învăţători!
             




Preşedinte FSLI,
Simion HANCESCU





Un comentariu: