Ieșirea din recesiunea economică se pare că este o nouă aburire a populației acestei țări. De pe o zi pe alta, dl. prim ministru Boc anunță cu trâmbița că începând cu o dată stabilită de dânșii, România iese din recesiune, și va trece pe creștere economică. Dacă totuși nu va fi așa, atunci probabil și acest lucru se va rezolva prin asumarea răspunderii ministeriale.
Toate semnalele pe care le primim în fiecare zi arată că lucrurile nu stau deloc așa. Angajații sistemului de învățământ au în continuare surprize neplăcute. În timp ce reprezentanții puterii aplaudă ”inițiativa” guvernului de a ieși din criză, salariații învățământului se confruntă cu noi diminuări salariale. Deoarece salariile de bază din învățământ au fost diminuate atât de mult încât orice alte tăieri ar duce la tendințe asimptotice ale salariilor la zero absolut, guvernul a inventat o nouă modalitate de a diminua în continuare salariilor. S-au trezit într-o bună zi de dimineața și au inventat o lege prin care să se plafoneze salariile profesorilor, trecând peste orice lege care ar mai trebui să existe în țara asta, trecând peste hotărârile judecătorești prin care profesorii și-au câștigat drepturile salariale cuvenite. Domniile lor nu recunosc Justiția, nu știu ce înseamnă Codul Muncii. Motiv pentru care au ”inventat” după bunul lor plac un nou Cod al Muncii, fără să se consulte cu nimeni, așa cum au făcut de altfel și cu celelalte legi asumate.
Angajații sistemului sanitar se bucură și ei de ieșirea din criza economică. Peste noapte s-au trezit cu sute de spitale desființate și cu alte zeci de spitale transformate în azil de bătrâni. Au rămas pe stradă nu numai angajații spitalelor dar și bolnavii. Bolnavii sunt trimiși la alte spitale, care de multe ori se află la distanțe foarte mari, spitale care nici nu îi vor putea primi deoarece știrea a venit, ca de obicei, peste noapte și nu au putut să se pregătească cu paturi suplimentare. In același timp cetățenii apți pentru muncă sunt trimiși să meargă la muncă în străinătate.
Vorbind în general de sistemul bugetar, reducerile și comasările continuă.
Asistăm zi de zi la noi evenimente ce demonstrează nivelul la care ne aflăm: După părerea unora, școala românească produce tâmpiți, deci acest sistem antiperformant trebuie desființat. Domnul Funeriu are un aport important în această activitate strict necesară pentru țară. Cum țara nu are nevoie de oameni bolnavi, bolnavii să moară. Cetățeanul nu are voie să se simtă în siguranță în localitatea în care trăiește, căci postul local de poliție este desființat. Să fie învățătură de minte pentru cei care umblă pe stradă după ce se întunecă. Apropo de umblatul pe stradă seara, în multe localități nu poți umbla pe stradă deoarece străzile întunecate (din lipsă de fonduri pentru iluminare) sunt bântuiți de câini înfometați și sălbăticiți. În unele localități unde nu au mai știut ce să facă cu atâția câini aruncați pe stradă și sălbăticiți, au fost strânși de către organele locale în camioane și transportați la marginea unor alte orașe și lăsați liberi. Sute și mii de oameni sunt mușcați anual de câinii străzii. Soarta multor oameni nu este prea departe de cea a câinilor. Și ei sunt înfometați și sălbăticiți. Alții se sinucid aruncându-se de la etaj, sau chiar de pe balconul Parlamentului când nu mai suportă mizeria economică și morală ce domină în țara asta. Ei sunt cu siguranță ”nebuni”, căci fac asemenea lucruri când dealtfel lucrurile merg bine în țara noastră. De aici se poate observa că am depășit nu numai criza economică dar și din cea morală.
Pachetele de legi asumate prin răspundere, nerespectarea Constituției, nerespectarea legilor țării, conținutul tendențios și neperformant al noului Cod al Muncii, adoptarea pe bandă de legi neconstituționale, atitudinea de dispreț, ură și ațâțare față de categoriile socioprofesionale, neluarea în seamă a deciziilor date de Justiție, aruncarea eșecului guvernării actuale pe guvernele care au fost de după 1990, asupra opoziției și asupra sindicatelor ca principali factori destabilizatori, asistăm la o nouă și cruntă consolidare a unei dictaturi.
Problema este însă că mulți români acceptă toate acestea, drept dovadă fiind amploarea demonstrațiilor ca reacție la aberațiile noului Cod al Muncii asumat.
Prof. Oprea Victor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu