miercuri, 20 aprilie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ - POZIȚIA SLI SM LEGAT DE SCHIMBĂRILE DE DIRECTORI

Schimbarile de directori si directori adjuncti din invatamantul satmarean continua chiar daca mai sunt doar doua luni pana la sfarsitul cursurilor anului scolar.


Directorilor, si directorilor adjuncti la care li se termina mandatul sunt schimbati chiar daca mai sunt doua luni pana la sfarsitul anului scolar. Pozitia Sindicatului Liber SM a fost adusa la cunostinta opiniei publice inca de la inceputul acestui an, specificand ca in cursul anului nu este normal sa se faca schimbari in conducerile scolilor. Masurile de schimbari de directori in cursul anului scolar sunt masuri care nu se justifica sub nici un aspect, si consideram ca sunt masuri total iresponsabile ce dauneaza invatamantului. Se bulverseaza catedrele, se modifica orarul scolii, se intrerup actiunile manageriale de an, care sunt in derulare, se perturba comisiile de examene, se perturba bacalaureatul.

Directorii trebuie cu siguranta lasati sa termine anul scolar pe pozitiile in care sunt. Si nici la inceputul anului scolar urmator nu se justifica simpla lor schimbare atata timp cat nu este organizat un concurs serios.

Daca dintre directorii proaspat numiti, se vor gasi iarasi persoane care nu corespund conditiilor de grade didactice, vechime si calitati manageriale, conform legilor in vigoare, SLI SM va actiona in instanta si in aceste cazuri, la fel cum a procedat si in cazul unor directori numiti la inceputul anului scolar trecut.

Asteptam si opinia sindicatului SIP Satu Mare legat de aceasta problema.



Cu stima,

Biroul Operativ SLI Satu Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu