luni, 4 iulie 2011

COMUNICAT DE PRESA FSLI Rezultatele bacalaureatului arată dezorganizarea din învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că rezultatele slabe de la examenul de bacalaureat din acest an arată, de fapt, dezorganizarea care există în sistemul educațional românesc.
Pentru notele obținute la acest examen nu trebuie să îi facem responsabili doar pe elevii dezinteresați de învățătură. Vina o poartă în egală măsură și cadrele didactice, părinții precum și reprezentanții Ministerului Educației. Nu ne putem aștepta la performanțe deosebite în învățământ, în general, și la examenul de bacalaureat, în special, dacă reforma sistemului nu începe de la baza acestuia, din primul an de școlarizare al copilului. Avem în continuare programe școlare mult prea încărcate, un sistem de învățământ neatractiv și care nu este centrat pe abilitățile fiecărui elev, unități de învățământ în care lipsesc investițiile și resursă umană nemotivată. Abia după ce vom rezolva aceste probleme, putem afirma că rezultatele examenului de bacalaureat arată capacitatea produsului școlii românești - elevul.
FSLI recomandă tuturor factorilor decizionali din țară, ca în baza acestor rezultate, să privească sistemul de învățământ cu mai mult interes și responsabilitate și să folosească dialogul social ca pe un mijloc de rezolvare a problemelor grave cu care se confruntă educația din România.

O parere personala:
Printre vinovatii principali privind rezultatele bacalaureatului consider ca sunt guvernantii, Ministerul Educatiei in frunte cu domnul Funeriu, pentru situatia dezastruoasa pe care a reusit sa aduca Invatamantul Romanesc. Practic se asteapta rezultate dupa ce au falimentat sistemul de invatamant. Parca cu buna stiinta.
Sirul nemultumirilor din sistemul de invatamant. Scandalul permanent privind Ledea Educatiei Nationale, nemu
Prevad ca vin si vremuri mai grele pentru invatamant, din toamna cand se va aplica noua lege a educatiei, care va arunca intr-un haos si mai mare acest sistem.
Cred ca Ministerul Educatiei doreste sa demonstreze afirmatia ca scoala romaneasca produce numai idioti. Si daca nu este chiar asa, in urmatorii ani vor reusi sa aduca sitemul in acest stadiu.
Daca este adevarat ca s-a eliminat copiatul, si spaga, atunci au facut un lucru laudabil Dar nu sunt convins ca au reusit acest lucru.

Cu stima,
prof. Oprea Victor.
Presedinte SLI Satu Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu