joi, 13 octombrie 2011
ÎN URMA DEMERSURILOR FĂCUTE DE FSLI - Naveta profesorilor sătmăreni va fi decontată în totalitate
ARTICOL HELLOSM:
http://www.hellosm.ro/naveta-profesorilor-satmareni-va-fi-decontata-in-totalitate
Profesorii au șanse serioase să intre în posesia sumelor însemnând decontul navetei pentru anii 2011 și 2012. Liderii Sindicatului Liber din Învățământ din Romania au purtat o serie de discuții și negocieri cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice din Romania şi au primit veşti favorabile. Contabilii din școli vor trebui, de altfel, să se grăbească și să înainteze situațiile cu decontul navetei profesorilor până vineri, pentru a se știi ce sume trebuie decontate. Vestea, deşi uşor tardivă pentru profesorii care au cheltuit bani grei pe navetă şi au făcut sacrificii uriaşe pentru a-şi putea continua activitatea, este totuşi cât se poate de bună.
,,Prin demersurile şi dialogurile dintre Sindicatul Liber din Învăţământ Romania cu Ministerul Finanţelor Publice Romania, profesorilor care nu au primit banii pe navetă în anul şcolar 2011 li se va deconta în cel mai scurt timp. Am transmis în teritoriu acest lucru, astfel, serviciile de contabilitate din şcoli să calculeze suma restantă şi să fie trimisă la sindicat. Se va realiza şi o altă situaţie cu suma ce va trebui achitată în 2012 pentru fiecare unitate şcolară în parte. Potrivit legii, finanţarea complementară se asigură din bugetele locale administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar, din sume defalcate din TVA pentru investiţii, reparaţii capitale consolidări, subvenţii pentru internate şi cantine, cheltuieli pentru evaluarea periodică naţională a elevilor, cheltuieli pentru transportul elevilor şi cheltuieli pentru naveta cadrelor didactice”, au declarat liderii Sindicatului Liber din Învăţământ Romania.
Potrivit legislaţiei în vigoare, personalului didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de locuinţă şi căruia nu i se poate oferi o locuinţă corespunzatoare în localitatea unde are postul, i se vor deconta cheltuielile pe mijloacele de transport în comun, din localitatea de reşedinţă la locul de muncă. În cazul în care nu există mijloace de transport în comun între localitatea de reşedinţă şi sediul unităţii de învăţământ se va deconta contravaloarea a 7,5 l benzina Premium la 100 km parcurşi, dacă transportul se face cu autoturismul proprietate personală.
Decontarea sau plata echivalentă costurilor de transport se va efectua de către autorităţile administraţiei publice locale din unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află unitatea de învăţământ la care îşi desfăşoară activitatea cadrul didactic, în urma solicitărilor adresate autorităţilor în cauză.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu