sâmbătă, 28 ianuarie 2012

MEMBRI NOȘTRI DE LA SLI SM DE LA MAI MULTE ȘCOLI SUNT FORȚAȚI SĂ TREACĂ LA FEN

Consideram ca fiecare persoana are toate drepturile prevazute de legile in vigoare. Are dreptul sa se asocieze in mod liber la o organizatie sindicala sau alta. De asemenea are dreptul sa se retraga oricand dintr-o organizatie fara sa dea lamuriri in ce priveste motivele retragerii.
Acest punct de vedere noi ni l-am insusit, si l-am respectat intocmai.
Sindicatul Liber SM nu au procedat niciodata la metode nedemocratice de a forta angajatii din invatamant sa treaca la sindicatul nostru.
Spre deosebire de actiunile noastre democratice, din pacate noi nu suntem tratati la fel.
Am primit vestea de la mai multe scoli, ca in mai multe scoli persoane care ocupa ceva functii de conducere prin scoli forteaza membrii nostri de sindicat sa iasa din sindicatul nostru si sa treaca in celalalt sindicat. Toate acestea se fac cu sprijinul si acordul tacit al unor reprezentanti ai inspectoratului scolar. Da, e vorba de reprezentantii de la ISJ cu care conducerea Fen sunt in relatii de prietenie si de ajutorare reciproca.
Avem semnale ca liderii FEN ademenesc colegii nostri de la SLI, sa treaca la FEN pentru ca le rezolva cu postul, sau alte promisiuni de genul acesta.
Ne intrebam. Cum este posibil ca un lider de sindicat sa rezolve postul unui angajat? Noi am crezut pana acum ca se face totul legal, prin miscarea personalului didactic. Ori atunci nu e nevoie de nici o pila. Insa daca liderul de sindicat rezolva un post unui angajat, inseamna ca ceva pute in toata treaba asta.
Deoarece in mai multe unitati de invatamant, membrii nostri au fost fortati, si au avut neplaceri din cauza atrocitatilor comise de persoane care ocupa functii de conducere din scoli, am hotarat ca de acum inainte nu vom mai trece cu vederea asemenea manifestari. SLI Satu Mare va formula de indata plangere penala asupra persoanelor care fac asemenea ilegalitati, si asemenea nedreptati.
Indeferent ce pozitie ocupa persoana respectiva. Daca este director sau inspector, sau daca este sef de catedra, sau daca este inspector general sau doar secretare. Nu ne intereseaza. Nu ne lasam terorizati de reprezentantii puterii, care doresc sa aiba un sindicat care sa nu le creeze probleme. Un sindicat cu care sa fie prieteni, si care sa fie de partea lor, si nu de partea membrilor lor.

Cu stima,
V. Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu