marți, 6 august 2013

Cursurile Paşaport pentru Catedră nu sunt obligatorii


      Am fost întrebat de mai mulţi colegi dacă, cursurile Paşaport pentru Catedră sunt obligatorii.
            Nu există noţiunea de curs obligatoriu. Orice cadru didactic poate să se înscrie după plac la un curs sau altul. În consecinţă nici cursul Paşaport pentru Catedră nu are caracter obligatoriu.
            Noi recomandăm aceste cursuri, deorece sunt gratuite, poartă credite şi poate unele din ele sunt chiar interesante.
            Însă nimeni nu poate obliga pe cineva să facă asemenea cursuri, dacă persoanele respective nu doresc. Înţelegem că în acest caz este vorba doar de a deconta nişte bani pentru formatori.
            În cursul acestui an şcolar am fost anunţaţi de persoane de la mai multe şcoli că unii directori de unităţi de învăţământ ar obliga angajaţii să participe la aceste cursuri. Mai mult decât atât, suntem în luna august, după un an şcolar epuizant, suntem după admitere şi bacalaureat, suntem după definitivat şi titularizare, şi în sfârşit personalul din învăţământ a reuşit la început de august să îşi scoată puţin din concediu, căci după 15 august vor fi chemaţi din nou la lucru. Culmea că şi în această perioadă colegii noştri sunt sunaţi din concediu şi sunt chemaţi la cursurile Paşaport pentru Catedră. Este de a dreptul revoltător.
            Mai mult decât atât, unii le spun colegilor să dacă nu merg la curs vor fi nevoit să plătească contravaloarea cursului, sau cursurilor. Recomand colegilor care au păţit astfel,  să ceară în scris obligativitatea plăţii cursurilor în caz de neprezentare, pentru a clarifica ulterior prin sindicat aspectele juridice ale acestei probleme.

Cu stimă,
Prof. Oprea Victor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu