marți, 10 decembrie 2013

Sindicatul Liber din Învățământ Satu Mare nu este de acord cu reducerile propuse de către Inspectoratul Școlar Satu Mare



În cadrul unei ședințe de săptămâna trecută la ISJ, conducerea ISJ Satu Mare a adus la cunoștința liderilor de sindicat județeni măsurile de reducere a salariilor unor categorii de personal,  care se impun de la minister.
            Liderul SLI SM a precizat că Inspectoratul Școlar Județean nu are nicio calitate în această problemă. Inspectoratul Școlar Județean nu este ordonator principal de credit, în consecință nu trebuia să se amestece în problema reducerilor. Salariile vin de la primării. Primarii sunt ordonatorii principali de credite.  Neavând calitate ISJ nu putea obliga conducerile de unități școlare să aplice măsurile de reduceri, nici măcar ca și recomandare (atâta timp cât recomandarea ar susține lucruri ilegale). Solicitările de reduceri au venit peste noapte de la minister, fără să aibă bază legală. Așa cum am precizat și în articolele publicate săptămâna trecută în presă, aceste solicitări de reduceri sunt ilegale, și pot fi atacate în instanță.
            Printr-un comunicat trimis de ISJ unităților școlare se arată că măsurile de reduceri propuse de ISJ au fost prezentate liderilor județeni de sindicate, care au fost de acord cu aceste propuneri.
            Specificăm că reprezentantul SLI SM nu a fost de acord cu aceste măsuri. Nici nu putea fi de acord, din moment ce aceste măsuri sunt ilegale.
            Solicitarea reprezentantului SLI SM a fost ca ISJ să nu recomande nicio măsură de reducere deoarece: 1. Nu este treaba Inspectoratului, 2. Măsurile propuse sunt ilegale.
            ISJ nu a dat curs acestei solicitări, și a propus conducerilor de unități școlare să aplice măsuri de reducere a salariilor.

Oprea Victor,
SLI Satu Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu