luni, 20 septembrie 2010

TEST DE SINCERITATE

La ultimul Colegiu al Liderilor FSLI ,discutind cu un coleg despre numarul de mebrii FEN am ramas surprins .De ce ? deoarece numaratoarea “ stiuta numai de ei “ are citeva “hibe” . Se pare ca mai sunt in aceasta categorie mai MARI ca ei si in zilele noastre. SUNTEM 80 dar ADUNAM 160.Curat murder Coane Fanica. Dar sa exemplificam acest lucru supunindu-va atentiei acest fapt. In adeverinta 3494 din 17 iulie 2007 I.S.J Satu Mare ne comunica urmatoarea situatie :
- 523 membrii SLI;
- 5464 membrii SIP Satu Mare ( ca sa nu mai vorbim ca in anul in care am aparut adica 2005 numarul total SIP Satu Mare era de 5400)
La recensamintul din 2010 acelasi ISJ Satu Mare ne comunica prin adeverinta 2722 din 18 iunie ca :
- 1408 membrii SLI Satu Mare
- 4937 membrii SIP Satu Mare
Va las pe dumneavoastra sa faceti calculele si sa trageti o concluzie sperind sa nu va incurcatio la ADUNARE si la SCADERE. Dar cei din conducerea SIP Satu Mare ce parere au ??Ca pe noi tot timpul ne denigrau spunind ca suntem in jur de 150 iar ei ……Si daca tot vorbim despre SIP si spunem noi modul MIRSAV ( un cuvint prea “ fin “ ) de comportare , sa vedem cum doresc ei sa-si faca simtita prezenta. Nu prea am reactionat pina acum, nedorind sa intram in HORA lor ( sau Hoara ???) . Dorim totusi sa le adresam testul de sinceritate ( daca mai cunosc cumva ce inseamna asta ). Adevarul este ca au pus la punct un sistem de dezinformare ( prin toate mijloacele si caile ) greu de imaginat si de crezut.Ii invitam sa intre pe blog si sa citeasca acest articol sperind sa aibe si curajul de a raspunde la un prim TEST DE SINCERITATE, sinceritate pe care ar trebui sa o afiseze la sfirsitul fiecarei luni cind se intilnesc si pling pe umerii liderilor cit de greu si cit de mult se “ lupta “ pentru apararea drepturilor membrilor. Uita insa sa le spune ca SLI Satu Mare este deschizatorul tuturor actiunilor lor. Si spre exemplificare va aratam cum se lauda si RACNESC cit ii tin plaminii cu gura pina la urechi cit de multe procese au intentat . Pina la infiintarea SLI Satu Mare, intre patronat ( adica ISJ si scoli ) pe de o parte si SIP Satu Mare era o asa cum sa-i zicem , un fel de concubinaj, o colaborare strinsa de genul “ AM INTELES SA TRAITI “ ( cum de altfel credem ca exista si la ora actuala si la nivel central cind “ cineva “ de prin nu stiu care “ camera “ ( banuiti cine este acel cineva ?? )doar se uita si toata lumea vorba aia CIOCU MIC CA SUNTEM LA GUVERNARE.
Aparind SLI Satu Mare, in prima instanta, nu si-au facut mari probleme ci s-au canalizat in a ne denigra pe tote caile si mijloacele.Domnul Dragan amintind directorilor de scoli ( in sedintele de la ISJ ) ca degeaba SLI a cistigat procese , oamenii vor da banii inapoi.Banii nu s-au returnat si astfel a inceput SIP sa ne copieze facind acelasi lucru, incepind si ei procesele.
O prima intrebare domnule inginer : CITE PROCESE ATI INTENTAT PINA IN MAI 2005 ???? ( adica pina la aparitia SLI Satu Mare ) pentru apararea drepturilor membrilor?? Aveti la dispozitie acest test de sinceritate si raspundeti.Va exemplificam mai jos procesele castigate sau in curs de derulare in care S.L.I. Satu Mare a fost initiatorul. Noi va punem la dispozitie sentintele civile cu data pe ele asteptind ca si SIP Satu Mare sa puna la dispozitie sa vedem cine MINTE. Astfel :
- diferente salariale 2001-2004, plata 2 ore peste norma la educatoare si invatatoare, spor 15 % bibleotecari, spor 10 % femeile de serviciu, legea 220 grd.1 10 %, 1/25 transe suplimentare celor cu vechimea de 35,35,45 ani, spor de zona necalificati, spor de ecran 15 %,procese derivate din salar minim 880, process L 221 50 %, process decont naveta.Toate aceste procese castigate. In curs de derulare la Curtea de Apel Oradea : bani carte 100 E, legea 329 diferenta 15,5 % si 25 % bani concediu. Si ca sa incheiem cu exemplele va supunem atentiei urmatoarele :
Prin adresa numarul 342 din 5 mai 2010 am instiintat ISJ Satu Mare faptul ca SLI in colaborare cu Centru de Formare EuroStady organizeaza cursuri de formare pentru personalul didactic si didactic auxiliar.( SIP anunta cu mare FAST azi 20 septembrie acest lucru si ne cam indoim de acest lucru )
Nici macar bunul simt nu-l aveti ( de fapt nu l-ati avut niciodata )sa schimbat cite ceva “ prin punctele esntiale “ in ceea ce priveste cererea de inscriere. Doar v-ati pus sigla in loc de SLI. Mai dureros este ca la vremea aceea , adica mai 2010 ati raspindit prin scoli ca sunt cursuri neacreditate etc. Cum se poate domnule Dragan de ii indemnati pe membrii dumneavoastra de sindicatt sa urmeze astfel de cursuri FARA VALOARE.??? Si sa plateasca acesti bani ?? CUM DE VA ALINIATI FOARTE REPEDE LA TOT CE INSEAMNA ACTIVITATE SLI Satu Mare ???? Asta este activitatea sindicatului pe care-l conduceti. Ne luam dupa ei si fortam ca noi suntem initiatorii. CE PARERE AVETI ???? PUTETI DA TESTUL DE SINCERITATE ??? Ma indoiesc ca da. Ne intrebam si acum cind oare veti primi LIBER pentru a iesi pe la televiziunii ( ca doar sunteti secretar general al unei federatii……….., da puncte ,puncte ) luind act de ceea ce se intimpla la ora actuala in tara ( ca pozitie nu cred ca aveti voie ), si ne tot chemati la diferite actiuni comune la nivel local pentru a va ajuta sa fiti cit mai multi la diferite pichetari. Se pare ca “ intunecimea “ in care ii tineti pe liderii de sindicat va ajuta sa va erijati in ceea ce ar trebui sa fiti cu ADEVARAT.
Presedinte S.L.I. Satu Mare
Profesor Virgil Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu