vineri, 12 august 2011

Credibilitatea aleșilor neamului

După ce s-au dus lupte uriașe împotriva unor legi concepute de către diletantiștii aleși ai neamului, legi adoptate tot de dânșii prin politica pumnului în gură, adică prin asumare, iată că, legile se modifică înainte de punerea lor în aplicare. Nu e de mirare, căci asemenea legi nu pot da naștere numai la lucruri negative, căci un lucru prost făcut nu are cum să dea roade. Legea Educației Naționale nici nu a intrat pe deplin în vigoare, iată că azi se dă peste cap. Legea prevede din 2012 un procent de 6% din PIB, procent ce a fost înjumătățit prin măsurile recente de austeritate. Sistemul de învățământ va fi în continuare subfinanțat reușind ca împreună cu efectele nefaste ale legii educației să aducă mai aproape sfârșitul învățământului românesc. Deci, până acum guvernanții au dat legi proaste, care firesc nu se pot aplica, și tot ei vin acum să le modifice, conform dictonului ”Eu te-am făcut, eu te omor”.
Protestele repetate ale sindicaliștilor nu au sensibilizat deloc pe handicapații aleși ai neamului, din contră au continuat cu mai multă înverșunare politica de distrugere economică și aruncarea în foamete, sărăcie și haos al propriului neam. Aceștia nu se pot numi politicieni ci sunt o adunătură, o gașcă care servesc doar interesele lor personale, și nu cunosc absolut nimic din interesele și nevoile acestui popor.
Se subînțelege faptul că, adoptarea peste noapte a noilor măsuri de austeritate nu au fost discutate cu sindicatele, așa cum nu au fost discutate nici legile, nici celelalte măsuri ce au binevoit să ni le impună cu forța.
Nu se știe unde vom ajunge, dacă dialogul social nu mai există, dacă poporul nu are asigurat drepturile elementare, drepturi ce au fost puternic ciuntite de noul cod al muncii și de noul cod al dialogului social. Va ajunge poporul acesta o turmă sărăcită și înfometată, care va fi condusă de către birjari guvernanți cu biciul în mână? Cu siguranță asta se dorește, căci o turmă se conduce mult mai ușor decât o țară.
Salariații din învățământ ce speranțe mai au? După ce s-a speculat că din ianuarie se vor reveni treptat la salariile dinainte,iar la câteva zile mai târziu se anunță contrariul. Dascălii mai pot avea încredere, sau speranță? Poporul mai poate avea încredere? Dar speranță?

Victor Oprea
Președinte SLI Satu Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu