luni, 1 august 2011

Domnul Deputat Cătălin Croitoru este în continuare salariat FEN

Știți cine este domnul Cătălin Croitoru? Probabil mulți dintre colegi au auzit de el. Da, așa este, este cel care a condus (și se pare că mai conduce și în prezent) Federația Educației Naționale –unul din sindicatele din învățământul preuniversitar. După cum se știe bine, dânsul a purtat de-a lungul timpului haine de diferite culori. În ultima vreme dânsul și-a revopsit îmbrăcămintea în portocaliu. Domnia lui a dorit să devină și Ministru al Educației, dar mai are puțin până să îl egaleze pe dl. ministru Funeriu.
Ne-a fost surprinzător faptul că domnul deputat Cătălin Croitoru, vicepreşedinte al Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, un „profesionist” şi un „vehement” apărător al drepturilor membrilor de sindicat , cel care în campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2008 clama: „dacă ajung parlamentar, nu voi accepta ca Parlamentul să elaboreze legi proaste şi interpretabile pentru educaţie”, a analizat atât de superficial proiectele legilor pentru care Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea în Parlamentul României.
Iată un citat din afirmațiile domnului Croitoru, atunci când a fost primit ca deputat PDL?
”Intrebare: Care-i miza intrării în politică? Ce promisiuni aţi primit pentru sindicalişti?
Dl. Croitoru: Am simţit nevoia să fac pasul la nivelul politicului, acolo unde se iau deciziile, iar sindicatul nu are nimic de cîştigat şi nici de pierdut. Eu vreau să merg şi să fac legi pentru educaţie, pentru că legile sînt cele mai importante.”
(Sursa: http://old.cotidianul.ro/liderul_sindical_catalin_croitoru_ntre_mine_si_pd_l_a_fost_o_atractie_reciproca-43887.html )
Azi, știm cu toții ce fel de legi s-au adoptat de atunci, și cât de importante sunt, mai ales din punct de vedere al angajaților din învățământ. Se vede clar, că domnul Deputat și Lider de sindicat Cătălin Croitoru este trup și suflet pentru dăscălimea acestei țări, și un mare devotat al Intereselor Învățământului Românesc. Să nu uităm însă că dânsul a votat tăierile salariale ale bugetarilor cu 25%, printre care se află și membrii de sindicat FEN care, nefiind informați, mai cotizează în continuare acestui sindicat. Tot el a fost cel care nu a luat nici o poziție, față de adoptarea Legii Educației Naționale, nici față de multiplele nemulțumiri ale angajaților din învățământ, față de reducerile personalului din învățământ făcute peste noapte, tăierile ilegale din salariile bugetarilor, ș.a.
Acum nu ne mai surprinde nimic. Vedeți declarația de avere a domnului Cătălin Croitoru la următoarea adresă:
http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP1086_34478-C46-I620_1-ANI-L057-00001%5B005706%5Dready//DA_2011-06-14_CROITORU%20CATALIN_40441243.pdf
Se poate vedea că domnul Croitoru este în continuare salariat FEN. Din banii sindicaliștilor FEN sunt plătiți parlamentari români. Asta se poate vedea oficial. Însă e posibil ca banii membrilor FEN, majoritatea oameni de bună credință să meargă la sprijinirea campaniei electorale portocalii.
În același timp Dl. Croitoru mai lucrează și la:
http://uefiscdi.gov.ro/
Cu stimă,
Victor Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu