vineri, 10 februarie 2012

România trăiește coșmarul Vineri 13

Am impresia ca Romania a intrat de cativa ani intr-un tunel negru, din care nu va mai putea iesi de curand.
Cand erau taranistii la putere, nici acele vremuri nu erau prea usoare, circula o lozinca: Noi vedem luminita de la capatul tunelului.
Pe vremea guvernelor portocalii nici macar aceasta luminita de speranta nu mai exista.
In Romania se desfasoara o scena de film horror, vineri 13. Unde nu prea exista lucruri bune, numai lucruri sumbre. Unde speranta de mai bine nu exista, aparentele hapy end-uri sunt doar iluzii. Astfel ca spre sfarsitul filmului reiese ca orice am face nu putem scapa de satana.
Chiar daca in film satana este ucisa, ea revine in ultimele clisee ale filmului. Asa merg lucrurile la noi.
Poate au avut unii o speranta de mai bine, cu schimbarea guvernului. Este doar o iluzie, caci satana a aparut la televizor imediat dupa juramantul ministrilor, spunand ca sa lasam loc tineretului. Oricum, nu prea avea ce sa le mai zica romanilor. A crezut ca va putea zapaci pe cineva cu povesti de gen Scufita rosie si cei 7 pitici, povestindu-i despre fostii comunisti etc. Nu mai poate zapaci pe nimeni cu povesti de genul acesta nici macar un copil de 4 ani.
Uitandu-ne la noii ministri ai cabinetului Ungureanu, vedem ca sunt persoane de toate soiurile. Asa e bine, sa fie scena politica cat mai colorata. Oricum toti sunt vopsiti in portocaliu. Unul din ei a terminat Institutul de Educatie fizica si sport, care este echivalent cu 3 facultati: Educatie, Fizica si Sport. Si acela, la varsta de 34 de ani. Nu stim insa daca a terminat la zi sau la fara frecventa. Un medic veterinar conduce Invatamantul Romanesc. Ministerul muncii este condusa de o doamna invatatoare blonda. Sanatatea este condusa totusi de un medic. Chit ca e yes-man si inainte de pensie. Dar ma rog, nimeni nu e perfect. Un alt minister e condus de un afacerist, iar altul este condus de un ex lider sindical decazut. Mai cunoastem fosti lideri de genul lor. Vezi deputatul portocaliu Catalin Croitoru, fost lider FEN, si actual salarizat si la FEN, pe langa salariul de parlamentar. Totul se poate in tara asta. Ce credeti voi, dragi tovarasi?
Mai apare acolo un ministru tinerel, atat de mucos ca nu ii vom putea retine numele in veci. Cica el este prietenul Elenei Basescu.
Componenta noului guvern este clona celui vechi. Dupa cum se vede, o versiune de si mai proasta calitate. Poate vom plange dupa guvernul Boc. Mai stiti?
Oricat de rau ar fi, e intotdeauna loc de si mai rau. Asta este esenta scenariului Vineri 13.

Iar dupa cum a vorbit azi Victor Ponta, parca l-as fi vazut pe Mircea Geoana tremurand in fata lui Basescu.
Scenariul Vineri 13 mai contine elemente surpriza, care vine sa agraveze situatia, care si pana atunci era destul de grava. Asa apare discursul de azi al lui Ponta de parca opozitia s-ar fi dat cu satana.

In filmul horror nu exista decat un singur ajutor. Sfanta cruce.
Asa ca, sa ne rugam dragi romani.

V. Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu