sâmbătă, 5 mai 2012

Stimate D-le Liviu Marian Pop, Secretar General FSLI

Felicitari anticipate pentru pozitia de Ministru responsabil cu Dialogul Social!

Dati-mi voie sa va spun ca multi au investit cu Incredere pe cei care vor guverna si asteptarile noastre sint mari.
Membrii de Sindicat vor remedierea Legislatiei distrugatoare anti-Sociale, anti-Sindicale si anti-Democratice impusa in mod nelegitim prin asumarea raspunderii de fostul guvern dictatorial.
Rezumind, cred ca exista prioritati de maxima urgenta si prioritati pe termen mediu.
Prioritatea de maxima urgenta, care depinde de vointa politica a Dvs si a Ministrului Educatiei, este suspendarea imediata si neconditionata a Ordinului nr. 4576/2011, numit de Dvs. 'Ordin Nenorocit', in forma actuala care interzice retinerea cotizatiei sindicale de catre angajator pe statele de plata. Practic acest act abuziv, unilateral, discriminatoriu directionat strict pe distrugerea miscarii sindicale din invatamint, poate fi amendat de indata si situatia readusa la cea de dinainte de 1 Noiembrie 2011. Credem ca acesta ar trebui sa fie primul act care sa confirme Increderea cu care ati fost investiti si faptul ca sinteti pe calea cea Dreapta si Buna.
Printre prioritatile pe termen mediu as mentiona: (1) Legea nr. 62/2011 - fie abrogare cu revenire la legislatia anterioara, fie abrogarea si/sau modificarea cel putin a urmatoarelor parti din legea in forma actuala:
· Titlu II, Capitolul II, (Ex: modificarea Art. 28 alin (2) in sensul abrogarii prevederii obligativitatii sindicatelor de a prezenta imputernicire din partea membrilor in fata instantelor de judecata);
· Titlul VI referitor la Comisiile de Dialog Social;
· Titlul VII referitor la Negocierea Contractelor Colective de Munca;
· Titlul VIII referitor la Dreptul la Greva (drept care este cvasi-interzis de legiuitor);

(2) Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii modificat 2011) - fie abrogare cu revenire la legislatia anterioara, fie abrogarea si/sau modificarea cel putin a urmatoarelor parti din legea in forma actuala:
· Titlul II referitor Contractul Individual de Munca;
· Titlul IV referitor la Salarizare;
· Titlul VII referitor la Dialogul Social (Cap. II referitor la Sindicate);
· Titlul VIII referitor la Contractele Colective de Munca

(3) Legea nr. 1/2011 (Legea Educatiei Nationale) - fie abrogare cu revenire la legislatia anterioara, fie abrogarea si/sau modificarea cel putin a urmatoarelor parti din legea in forma actuala:
· titularizare;
· reducerea puterii discretionare a directorilor;
· restructurarea Consiliului de Administratie in favoarea unitatilor de invatamint;
· eliminarea clasei zero;
· etc

(4) Legea nr. 230/2011 pentru aprobarea O.U.G. nr. 71/2009 care amina plata drepturilor cistigate in instanta de sindicate pina in 2016 – abrogare totala;
(5) s.a.

Cu Credinta ca nu veti uita de unde ati plecat si ca veti lucra in favoarea Drepturilor si Intereselor oamenilor in sensul celor de mai sus, nu numai declarativ ci si la modul obtinerii rezultatelor concrete asteptate de noi toti, va Felicit inca o data dorindu-va Sanatate si Putere de Munca la ce va sta in fata!
Fiti convins ca daca veti face ceea ce trebuie in mod Legal, Corect, Transparent si Democratic, si intr-un timp rezonabil, veti avea Sprijinul oamenilor!

Cu Respect si Onoare,
Petre Damo
Presedinte SIZ Aiud
Vicepresedinte SIA Alba
Membru in JSC IC www.jointsocialconference.eu

Un comentariu:

  1. TOTAL DE ACORD,cu cele de mai sus..!!

    Mai adaug sa se modifice OM 5553 de echivalare a diplomelor,deoarece la art 6 ne declara pe noi,absolventii,cei,inainte de revolutie,ca Necalificati!!

    DAR IMI ESTE TEAMA CA DOMNUL POP,VA UITA ACOLO PE NOUL SCAUN...DEOARECE DORESTE UN POST DIRECT IN MINISTERUL EDUCATIEI...
    Sper sa nu am dreptate domnule Petre...dar vei deschide ochii,si intelege,adevarata natura umana..

    RăspundețiȘtergere