duminică, 6 noiembrie 2011

NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII și NICI CĂINII CÂND VOR STĂPÂNII

COMUNICAT DE PRESĂ
ACȚIUNEA SINDICATULUI LIBER SATU MARE SUB DEVIZA:
NU MOR CAII CÂND VOR CÂINII și NICI CĂINII CÂND VOR STĂPÂNII
Deviza noastră este adresată tovarășului ministru Daniel Funeriu.
În disperare de cauză, ministerul Educației împreună cu cel de Finanțe și cel al Administrațiilor și Internelor a emis un ordin comun pentru interzicerea reținerii cotizației de sindicat pe statele de plată. Asta NUMAI pentru Sistemul de Învățământ Preuniversitar …. în rest se poate reține cotizația, inclusiv la Ministerul Administrației și a Finanțelor.
Ne întrebăm de ce face tovarășul Ministru Daniel Funeriu aceste ilegalități?
Din DISPERARE:
- Fiindu-i frică de o confruntare argumentată în toate aberațiile pe care le implementează cu Legea Educației Naționale;
- Încercarea de amânare a proceselor pe care MECTS le pierde pe bandă rulantă în fața sindicatelor din învățământ. ș.a.
În videoconferința din 3.XI.2011 domnul Ministru Funeriu a transmis: ....cotizația de sindicat NU se reține pe statul de plată neexistând nici un temei legal pentru aceasta; plata cotizației către sindicat se poate opera de fiecare membru de sindicat in mod direct urmând ca pe baza chitanțelor să fie efectuată deducerea de impozit. Cât de parșivă este această declarație.
Acțiuni imediate întreprinse de către SLI Satu Mare:
1. Să depun la secretariatele școlilor adresa comună a celor trei federații sindicale din învățământ către conducerile de învățământ prin care se motivează ilegalitatea nereținerii cotizației pe statele de plată, care arată printre altele încălcarea prevederilor Art. 57 din Codul Fiscal și a art. 24 din Legea dialogului social nr. 62/2011.
2. Sesizarea Trezoreria Județene în legătură cu încălcarea Codului Fiscal, prin neintroducerea în softul EDUSAL a cotizației de sindicat, ca sumă deductibilă din impozitul datorat de salariații din învățământ. Solicităm trezoreriei să respingă statele de plată, din următoarele motive:
Motive:
b. Se încalcă dispozițiile art. 57 din Codul Fiscal și art. 24 din Legea Dialogului Social nr. 62/2011.
a. În venitul lunar al salariaților apare impozitul final și nu impozitul global.
b. Codul de bare ce apare pe statul de plată întocmit reprezintă drepturile salariale pe luna noiembrie și nu pe octombrie, așa cum ar fi normal.
c. Programul Edusal are o perioadă provizorie de funcționare de 60 de zile , până la încheierea protocolului de interoperabilitate a sistemelor informatice ale MECTS și Ministerul Finanțelor, conform art. 9 Anexa 4.
Menționăm că Trezoreria Sector 3 București a respins statele de plată realizate cu programul Edusal, în urma demersurilor făcute de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ Satu Mare.
4. Sindicatul Liber Satu Mare va face plângere penală prealabilă, și plângere penală împotriva MECTS privind încărcarea legilor în vigoare.

Cu stimă,
prof. Oprea Victor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu