marți, 29 noiembrie 2011

Proiectul Guvernului pentru Distrugerea Națiunii cuprinde un subcapitol esențial -Distrugerea Învățământului

     Guvernul Boc, este deseori acuzat că nu are viziune economică, nu are și nici măcar nu caută soluții reale de ieșire din criză, ci se limitează doar la operații de tăieri fără a avea vreun proiect elaborat. Tăierea salariilor, tăierea bugetelor, ” tăierea bugetarilor”, ”tăierea națiunii”. În realitate acțiunile guvernului nu se limitează doar la tăieri. Ele sunt asociate și cu alte elemente cum ar fi disprețul față de categoriile sociale, ură și dispreț asupra națiunii. Sunt prea multe rele, ca toate să fie puse pe seama inexistenței unei viziuni guvernamentale. Din contră, dacă privim mai atent, suntem tentați să credem că există totuși un plan al actualului guvern. Acest plan este cel de Distrugere a Națiunii Române. Altminteri nu ne putem explica toate relele pe care poporul este obligat să le suporte, multe din ele nefiind de ordin economic, care nu au de a face cu criza economică mondială sau cu criza economică în care se află țara noastră.
    Acest proiect de distrugere cu bună știință a poporului, în terminologia guvernanților se numește Proiectul de salvare a națiunii de la catastrofă și colaps economic. Terminologia are un substrat de adevăr, căci într-adevăr suntem la prag de catastrofă și colaps economic datorată în primul rând domniilor lor.
    Sau poate toate acestea ni se întâmplă datorită unei mari ignoranțe și a unei prostii imense a guvernanților? Nu cred că poate exista atâta ignoranță și atâta prostie pe metru pătrat. Înseamnă că, guvernul are totuși o viziune. Este ceva asemănător cu planul ”Făuririi societății socialiste…”, și a democrației socialiste, ca formă superioară a democrației (în care toți își împart în comun puținele bunuri pe care le au, și nimeni nu comentează nimic). Însă sunt și deosebiri inerente, căci ”Omul nou” despre care se tot vorbea pe vremea respectivă, era totuși un om respectat.
    Distrugerea națiunii se poate face prin reducere la tăcere a poporului, prin legiferarea lipsei drepturilor elementare și obligatorii prevăzute în acordurile internaționale, și încă în Constituția României, (vezi ce s-a ales din Codul Muncii republicat, și Codul de dialog social). Angajatul este subjugatul fără drept de a protesta, iar biciuitorul este atotputernicul, și invincibilul. Sindicatele nu trebuie să aibă prea multe de spus. Deci trebuie desființate.
    După ce au făcut legile după bunul lor plac, dacă nu altcumva, atunci prin asumare și-au manifestat în continuare disprețul față de toate categoriile sociale. Cu siguranță și din motive de orgoliu personal (căci noțiunea de ”Javră ordinară”, cântecul pinguinului ș.a. sunt jenante și ele se vor interzice) continuă politica de înfometare și sărăcire a națiunii la un nivel greu de conceput.
    Următorul pas în opera lor este bugetul pentru anul 2012, cu care pune capacul la toate. Se vede că, ministerele cheie pentru o societate modernă, cum ar fi Educația și Cultura, în viziunea lor sunt o povară. Astfel, după ce au distrus deja în bună măsură învățământul prin adoptarea prin asumare a unei legi catastrofale pentru educație, care va avea urmări iremediabile, vin acum și susțin această lege prin subfinanțare de 2%. Acest procent va ucide mai repede învățământul, și nu este necesar să se aștepte ca legea educației să distrugă învățământul, căci legea își produce efectele mai încet.
     Deoarece învățământul românesc scoate numai idioți, procentul la bacalaureat se vede cât este, mulți profesori au pierdut examenele de titularizare. Atunci ce mai vor amărâții din învățământ? Să se bucure că nu sunt desființați cu totul. Sindicatele din învățământ ar trebui desființate căci nu prea își justifică activitatea. ”Fraților, nu le mai rețineți cotizațiile pe statele de plată. Ce naiba? Doriți să tot cânte și să recite poezii în fiecare zi în fața Ministerului Educației? Ne cam deranjează timpanele. Lasă că vor îngheța ei la iarnă, ori dacă nu atunci mai repede sau mai târziu vor muri de foame. Treaba lor”.
     Domnul Ministru Daniel Funeriu este reprezentantul de seamă, și manager de proiect în opera amintită, prin distrugerea sectorului învățământ. Învățământul fiind factor destabilizator în opera de făurire a dictaturii băsiste. Este suficient să îi privești poza domnului ministru, sau să asculți cum vorbește la televizor, ca să poți trage câteva concluzii. Dânsul, după ce nu va mai fi ministru, ar trebui ținut în țară, să stea aici alături de noi, să vadă și să simtă în timp efectele sistemului educațional creat de domnia lui și de echipa de ”specialiști” din jurul dânsului. Să se bucure, de o lege aiurea, cu metodologii încâlcite, sistem subfinanțat la o treime din cât prevede legea.
    Momentan pe ordinea de zi este distrugerea sindicatelor din învățământ urmat probabil de celelalte sindicate care mai au curajul să supere, după care urmează distrugerea Învățământului din cât a mai rămas, a Culturii, și a altor sectoare. Ce mai urmează? Distrugerea presei, și a dreptului de a-ți manifesta deschis opinia.
    Dictatura este instaurată, și prinde rădăcini în această perioadă. Căci poporul tace deoarece mălaiul nu conține niciodată praf de pușcă. Și poporul neinformat votează cum le taie capul sau cum li se spune.

Prof. Oprea Victor
Președintele Sindicatului Liber din Învățământ Satu Mare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu