marți, 22 ianuarie 2013

Răspuns la scrisoare - privind gradaţia de merit pentru cadrele didactice auxiliare

Scrisoare:

Am citit metodologia  pentru acordarea gradaţiei de merit şi constat că în continuare şi in acest an şcolar cadrele didactice auxiliare nu sunt cuprinse în această metodologie. Suntem o categorie de salariaţi cărora ni s-a luat abuziv acest drept salarial.
 Noi nu suntem "băgaţi " în seamă când e vorba de drepturi, ci numai atunci când avem obligaţii, situaţii, sarcini, termene exacte şi o muncă foarte exactă şi de răspundere (mai ales în munca de secretariat , cu o fisa a postului foarte încărcată). Secretara are doar termene exacte şi urgente , să facă calcule pentru o sumedenie de diferenţe , care de fapt sunt statele de plată din nou făcute pe ani de zile în urmă pentru ca să se poată calcula diferenţele pentru un singur proces. Şi toate aceste calcule se fac manual, nu cu ajutorul programului de salarii. Stăm în şcoală până seara târziu şi la sfârşit de săptămână ne ducem de lucru şi acasă. De ore suplimentare nu putem beneficia, gradaţia de merit ne-a fost tăiată, sporul de ecran la fel.
 De aceea , consider că ar trebui să fim şi noi cuprinşi în acea metodologie de acordare a gradaţiilor de merit pentru că MERITĂM şi noi, pentru că şi noi ne străduim să obţinem "performanţe" în munca noastră.
[ . . . ].

Raspuns:
Stimata doamna .... 
Va inteleg supararea. Mai multi colegi, cadre didactice auxiliare au semnalat acest lucru.
Intre solicitarile FSLI din ultima perioada se afla si acest lucru. Si anume FSLI a solicitat modificarea metodologiei privind gradatia de merit, cerand introducerea unui nou articol in care sa se specifice ca, cadrele didactice auxiliare au dreptul la gradatia de merit. Pentru a evita orice confuzii legat de acest subiect.
Va atasez solicitarile facute de FSLI catre Ministerul Educatiei. Vedeti chiar prima pagina.
Asteptam reactiile Ministerului.
Orice categorie de salariat, fie personal didactic, fie didactic auxiliar fie nedidactic trebuie sa aiba dreptul de a participa la concursul privind Gradatia de merit, altminteri am fi tentati sa credem ca, cadrele didactice auxiliare nu pot fi merituosi la locul lor de munca. Ceea ce sigur nu este adevarat.
Militam in continuare sa va recastigati drepturile. Am sris numeroase articole pe aceasta tema, care au aparut in presa.

[...]

Cu stima,
V. Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu