miercuri, 7 septembrie 2011

Dascălii de la Grupul Școlar din Negrești Oaș refuză începerea anului școlar

SZATMAR TV: http://szatmartv.ro/?p=17506

SĂTMĂREANUL: http://www.satmareanul.net/2011/09/07/numire-de-director-controversata/


INFORMAȚIA ZILEI: http://www.informatia-zilei.ro/sm/educatie/profesori-de-la-liceul-ionita-g-andon-negresti-oas-protesteaza-impotriva-numirii-directorului-ovidiu-hotca/

În urma discuțiilor de azi pe care l-am purtat cu colectivul de cadre didactice de la Grupul Școlar ”Ioniță G. Andron" Negrești Oaș, au reieșit următoarele aspecte:

Colectivul de cadre didactice de la Grupul Școlar ”Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș, refuză începerea anului școlar, nemulțumiți fiind de impunerea cu forța și numirea prin fax, pe criterii politice a unei persoane neacceptate de colectivul de cadre.
La numirea în funcție, ISJ-ul nu s-a consultat cu nimeni. Nici din școală și nici de la Consiliul Local. Ca și alți directori parașutați politic, și această persoană s-a trezit director peste noapte în urma unei numiri trimise prin fax (și acela cu mare întârziere).
Spunem din nou că: Sindicatul Liber Satu Mare, militează și în continuare, ca și până în prezent, pentru aceleași lucruri: Desființarea urgentă a tuturor numirilor politice de directori. Urgentarea apariției, finalizării și aplicării metodologiilor din învățământ. Organizarea de concursuri pentru directorii și directorii adjuncți. Numirile deci să fie făcute pe criterii de competență managerială și nicidecum după ordinele oarbe date de cele mai multe ori de către niște politruci semianalfabeți, care nu pricep absolut nimic din întregul mers al Învățământului.
Competența managerială este o condiție necesară dar nu și suficientă.
Persoana care urmează să fie numită în funcție trebuie neapărat să primească acceptul colectivului. Acceptul Consiliului Profesoral al unității de învățământ, nicidecum numiri trimise prin fax. RUȘINE!
SLI SM sprijină inițiativa colectivului de cadre didactice (SLI si FEN) de la Grupul Școlar ”Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș, și dă tot sprijinul pentru ca acțiunile lor să se finalizeze cu succes.
Urmăriți știrile de seară la NordVest TV (cine nu prinde, poate urmări online), Realitatea TV, azi sau mâine la știri,Szatmar TV, și alte posturi.
Presa: Informația Zilei, ș.a.

Cu stimă,
V. Oprea
p.s. Domnii Lideri de la FEN au lipsit și de data aceasta. Oare din ce motive? De ce nu a venit nimeni de la FEN să stea lângă membrii lor, cu toate că au fost și dânșii invitați de către organizația FEN din școală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu