joi, 8 septembrie 2011

SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI HOTCA OVIDIU -DIRECTOR LA GR. ȘC. ”IONIȚĂ G. ANDRON” NEGREȘTI OAȘ

Stimate domn director Hotca Ovidiu,
În primul rând, Sindicatul Liber Satu Mare vă felicită pentru diplomele pe care le-ați obținut, ca rezultat al pregătirii dumneavoastră de specialitate și pregătirea managerială. Considerăm că pregătirea de specialitate și pregătirea managerială este indispensabilă oricărei persoane care aspiră la funcția de manager, condiție absolut necesară dar nu și suficientă. După cum ați învățat probabil la cursurile de management educațional, managerul trebuie să aibă mai multe calități. În primul rând trebuie să fie acceptat de colectiv, ideal ar fi să fie și dorit, iubit, și să reprezinte un model de urmat.
În al doilea rând, am constatat cu mare tristețe situația care s-a creat la Grupul Școlar ”Ioniță G. Andron” din Negrești –Oaș, școală unde ați fost numit recent director. Sindicatul Liber Satu Mare își exprimă îngrijorarea față de situația care s-a creat prin numirea dumneavoastră în funcția de director, lucru nediscutat și neacceptat de colectivul din care faceți parte.
Colectivul de cadre didactice nu vă dorește ca director, nu dorește să colaboreze cu domnia voastră. Așa cum s-a predat și la cursurile de management școlar, la care ați participat cu siguranță și dumnevoastră, o școală nu se poate conduce de unul singur. Este nevoie de un întreg colectiv de cadre, și mai mult decât atât, este necesar să se formeze o adevărată echipă, căci numai munca în echipă poate duce în timp la rezultate manageriale, sau la rezultate de orice altă natură. Sunteți într-o situație ingrată, deloc de invidiat, deoarece sunteți pus în situația de a conduce o școală de unul singur. Colectivul de cadre didactice refuză colaborarea cu dumneavoastră, și refuză și începerea cursurilor acestui an școlar.
Având în vedere situația în care vă aflați, situație de a conduce o școală unde nu sunteți dorit și nici măcar acceptat, cum veți putea realiza obiectivele manageriale pe care le aveți fixate probabil, chiar dacă până în prezent nu le-ați împărtășit colegilor? Probabil că nu veți dori ca ascensiunea dumneavoastră, despre care ați vorbit în presă, să se soldeze cu un eșec, care poate să vă urmărească o lungă perioadă de timp, sau poate chiar să vă elimine din competiția reală spre funcții manageriale.
Având în vedere această situație deosebit de dificilă, și îngrijorătoare, în care a ajuns Grupul Școlar ”Ioniță G. Andron”, Sindicatul Liber Satu Mare vă roagă respectuos să vă prezentați demisia de onoare. Ați face un mare beneficiu școlii și învățământului sătmărean. Căci ați demonstra că sunteți o persoană realistă, o persoană care nu degeaba și-a obținut diploma de master în managementul educațional. Pe de altă parte ați face bine colectivului de cadre didactice, elevilor și părinților, dezamorsând astfel situația conflictuală, lăsând loc unei alte persoane care să fie acceptat de colectivul de cadre didactice.
Rămânem cu speranța că veți cântări cuvintele noastre din această scrisoare.
Sindicatul Liber Satu Mare vă urează un an nou școlar pline de realizări. Să străbateți urcușuri spre adevărate funcții manageriale și nu către funcții impuse politic.
Cu deosebit respect,

Biroul Operativ al Sindicatului Liber Satu Mare,
președinte prof. Oprea Victor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu