vineri, 7 mai 2010

DE CE NE-AM TEMUT, NU AM SCAPAT !!!

Au trecut doar citeva luni din acest inceput de an si au aparut “ fisuri “ in ceea ce priveste plata salariilor in invatamint. Parca cu asa “ surprize “ le place guvernantilor sa ne “ paleasca “.
La inceputul anului, printre altele ,am atras atentia inclusiv in presa, ca , dupa intrarea in vigoare a Legii salarizarii unitare, veniturile vor scadea. In replica, ni se arata pe toate caile ( presa, TV etc ) ca vorbim prostii, ca totul este fals, minciuna ,ca se doreste destabilizare.
Totusi pina la urma am avut dreptate. Le-au trebuit si “ LOR “ circa trei luni sa recunoasca acest fapt ( dar in prealabil dind vina pe contabili si mai stiu eu pe cine si ca nu ar fi vina “ LOR “ ). Aratam de asemenea, ca fondul de salarii alocat invatamantului dupa metoda “ per capita “nu este suficent, si nu acopera necesarul de bani pina la sfirsitul anului. Nimeni nu ne auzea si nici prin gind nu le trecea sa ne bage in seama .
V-am trimis instiintarea de la Directia Economica din cadrul primariei in care se mentioneaza deficitul de bani ( mai ales ca luna iunie este aproape ).Ce facem stimati colegi ??Am inceput seria actiunilor de proteste cu greva generala de o zi ( 22 aprilie ). Este imperioasa nevoie, mai mult ca oricind, sa continuam ceea ce am inceput pe 22 aprilie, sa urmam calendarul de actiuni stabilit in Colegiul Liderilor si cu care ati fost de acord , mai ales ca pe data de 06.05.2010 cu o nonsalanta specifica si cu zimbetul pe buze ( ca sa nu mai zic specific ) domnul presedinte Basescu arunca “ BOMBA “ : SCAD SALARIILE IN INVATAMANT CU 25 % “. Asta da stire, asta ne mai lipsea. Dupa ce cu tot felul de O.U.G. – uri alesii nostri ne-au taiat din drepturile noastre legitime, a venit “ colac peste pupaza “ si aceasta stire grava, deosebit de GRAVA.
Toate acestea se intimpla dupa cum am spus mai inainte,pe fondul insuficientei resurselor banesti pentru acoperirea salariului in invatamant pina la sfirsitul anului ( sau poate chiar de aceea vor aceasta ), reducerilor de personal facute din “ condei “pe “ picior “, nerespectarea legilor tarii, nerespectarea codului muncii privind refuzul de a plati diferentele salariale castigate in instanta ( nemaivorbind ca sunt definitive , irevocabile si executorii ) si multe altele. Trebuie sa va spunem ca, pe linga toate acestea, avem probleme si cu aplicarea si executarea sentintelor judecatoresti. Exista UNII ( pt.ca nu pot sa-i numesc nici directori si nici manageri ) care ne pun “ bete in roate “ in timpul proceselor. Ei vin cu tot felul de intimpinari, doar, doar vor obtine “ gratia “ inspectorilor generali si astfel vor fi mentinuti pe mai departe pe functie. Uita un singur lucru, NU SUNT BATUTI IN CUIE pe acele scaune si in curind vor fi alaturi de grupul pe care-l contesta acum. Ne intrebam cum se vor simti ei atunci?? Halal directori.!! Un astfel de asa zis directori care se vrea a avea grija de oameni este si directorul de la Liceul Teoretic Carei pe numele lui SANDOR ZSIDO. Dar despre asta intr-un material viitor. Le promitem unor astfel de oameni , ca, in ciuda opozitiei lor , vom cistiga procesele si le vom pretinde atit cheltuieli de judecata cit si “ daune morale “, Poate asa ii vom “ satura “ de astfel de practici
V-am cerut “ UNITATE “, pentru ca altfel nu vom reusi sa ne cistigam nici macar dreoturile legitime. Trebuie sa fim constienti de acest lucru. Nu uitati , reprezentam o “forta “, o forta pe care trebuie sa o valorificam in interesul nostru, al TUTURORA.

Presedinte S. L. I. Satu Mare
Profesor Virgil Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu