duminică, 30 mai 2010

Multumiri Grevistilor

Stimati colegi,
Dorim sa multumim tuturor colegilor care au inteles importanta si greutatea actiunilor noastre revendicative si vor intra in greva incepand cu 31 mai.
Totodata dorim sa felicitam acei colegi care in ciuda presiunilor, au dat dovada de act de curaj, si nu s-au lasat intimidati. Sunt multe scoli unde s-a procedat la convingerea sau intimidarea colegilor ca sa nu participe la greva.
Amenintarea suplinitorilor ca din toamna nu vor avea catedre. Amenintarea colegilor titulari ca daca intra in greva nu vor putea obtine calificativul de foarte bine. Amenintari ca, cei care intra in greva isi vor pierde gradele didactice. Va dati seama cu ce prostii pot veni??
Apreciem colegii care au dat dovada de mandrie si nu si-au schimbat opinia certificata prin semnarea Referendumului, indiferent de ce presiuni s-au facut asupra lor.
Avem stiri, ca in urma sedintei de vineri din Satu Mare, cu profesorii de limbi, s-au purtat discutii in particular, incercand sa ii convinga sau sa ii ameninte sa nu renunte la probele de competente lingvistice. Am dori sa stim direct de la profesorii de limbi care au participat, ce anume s-a intamplat. Insistam asupra acestui fapt adica sa ne transmiteti cit mai repede.
Dorim sa stim, ce s-a intamplat cu colegii, care au semnat recent cu DA pentru greva, si in scurt timp si-au schimbat optiunea. Va rugam sa ne informati daca ati suferit vre-o presiune.
Doresc pe aceasta cale sa fac un apel, din nou, catre colegii care intentioneaza sa nu participe de luni la Greva Generala a cadrelor didactice. Sa se alature si ei grevistilor. In Romania exista doua categorii de oameni. O categorie foarte restransa , care sunt multumiti, si o alta categorie, foarte, foarte mare de oameni nemultumiti.
Sa fim tentanti sa credem ca profesorii care nu fac greva luni, fac parte din prima categorie? Ca acesti profesori sunt multumiti de noua Lege a Invatamantului ? Ca sunt multumiti cu retributia pe care o au la ora actuala ? ( uitind ca aceasta se va diminua de luna viitoare mult pentru a umfla buzunarele clientelei politice ? ) Ca sunt multumiti cu tot ceea ce se intimpla acum in jurul nostru vazind salariile extraordinar de mari in alte sectoare de stat?
Din toamna, cand nu vom avea nici salarii si nici catedre, multi dintre noi ce vom face? Ne vom certa de ce nu ne-a reusit greva? Ne vom scoate ochii unu celuilalt? Nu am dori aceste lucruri. Si asa situatia este foarte tensionata.
Dl. Ministru Funeriu, se pare ca si-a pierdut mintille. Prin modul in care a actionat se vede clar acest lucru.
Pe o situatie extrem de tensionata, a venit si a turnat gaz pe foc, in loc sa detensioneze situatia aduce acuzatii ( ca sa nu numesc altfel acest lucru, de exemplu intimidare ) liderilor de sindicat.
Dupa datele pe care le avem pana vineri la pranz, membrii Sindicatului Liber Satu Mare sunt in Greva Generala in proportie de 75%. Deci suntem in graficul pe care l-am inaintat la Bucuresti - SLI SM procentaj 75%.
Sa nu ne lasam intimidati, sa nu ne lasam terorizati. Sa aratam ca actiunile aberante venite de la Funeriu in jos nu face altceva decat sa ne intarate si nicidecum sa ne sperie.
Se vede si de data aceasta foarte clar, ca Ministerul nu a dorit nici de data aceasta dialog, ci s-a avantat in masuri represive asupra categoriei socio -profesionale pe care ar trebui sa o reprezinte si totodata sa o apere. Dar se pare ca ii plac mai mult masurile dictatorialo-ceausiste. Oare unde le-a insusit sau de la cine le-a invatat ?? Sa banuim doar de la cine ??
Sa nu mai vorbim de amenintarile pe care le-a facut asupra liderilor de sindicat. Poate nu stiti ca in urma discutiilor dintre ministru si conducerea I.S.J. Satu Mare liderul de la S.L.I. Satu Mare nu mai are VOIE sa participe la sedintele cu inspectorii si cu directorii de scoli. Ce doresc sa ascunda ?? Oare nu tocmai hotaririle ilegale pe care doresc sa le impuna ??
SLI Satu Mare a iesit pe toate canalele posibile cu pozitia ferma de a respinge cele facute de Minister. SLI SM a reactionat extrem de dur la stirea actiunilor represive, amenintand cu plangere penala asupra oricarei persoane care face presiuni asupra membrilor nostrii de sindicat, sau asupra altor colegi.
Am dori sa stim si pozitia FEN Satu Mare legat de aceste probleme. Poate si din lipsa noastra de informare, dar nu am citit nimic si nici nu am vazut la televizor nici un reprezentat ( ma refer aici la presedinte sau secretar general F.E.N. ) privind pozitia oficiala privind aceste masuri represive, aberante, dictatoriale venite de la Minister. Mai asteptam. Poate vom afla odata si pozitia dansilor.

Va multumim pentru atentie.
Biroul Operativ S.L.I. Satu Mare

Un comentariu:

  1. verificati cati au gradatie de merit dintre cei care nu fac greva sau au depus anul acesta cerere pentru gradatie (poate primesc la anul).

    RăspundețiȘtergere