marți, 20 aprilie 2010

Greva cu fisuri sau TRADARE F.E.N.

Ca si in alti ani incep sa apara “ fisuri “ in buna desfasurare a grevei din data de 22.04.2010. Acordul semnat de cele patru Federatii Reprezentative incepe sa se clatine. Inainte cu trei zile un judet care are membrii F.E.N declara ca nu vor face greva generala si ca orele se vor desfasura normal. Aveti atasat comunicatul respective.
Unitatea despre care vorbeam in zilele trecute ca avem nevoie ( si fata de care sincer am avut reticiente ) incet, incet se naruie. Vorbeam atunci ca liderul de sindicat nu poate face singur nimic ci ajutat de membrii de sindicat.
Asadar stimati colegi, unde e solidaritatea sindicala? greva nu o fac si nu o sa o faca liderii. Aceasta forma de protest este si o sa fie a membrilor de sindicat. Liderii insa trebuie sa gandeasca si sa propuna forme de protest cu sacrificii minime si beneficii maxime.
De aceea greva de o zi din 22 aprilie este un prim pas care completat de netrecerea notelor in catalog si greva generala la inceputul lunii iunie, coroborat cu inghetarea anului scolar poate duce la beneficii maxime. Sindicatul Liber din Învăţământ Satu Mare susţine in continuare programul comun al celor patru federaţii sindicale din învăţământ în privinţa acţiunilor de protest şi recomandă respectarea calendarului stabilit. Trebuie sa ne pastram coloana vertebrala si sa spunem NU atunci cand cei de la putere gresesc
Nu trebuie greva lunga ci eficenta.
O prima “caramida” din temelie a disparut. Se vor “ narui sperantele “ oare ???


Presedinte S.L.I.Satu mare
Profesor Virgil Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu