miercuri, 14 aprilie 2010

Minciuna, Dezinformare, sau Diversiune

Asa pot intitula articolul de fata vizavi de comunicatul de presa al MECTS din data de 08.04.2010, comunicat de presa aparut dupa dezbaterea publica dedicata LEN.Pina unde poate merge “intocxicarea” unor guvernanti iresponsabili!! Recurg la toate mijloacele pentru a ascunde nestiinta si nepriceperea . Cum poti tu purtator de cuvint MECTS rastalmacii afirmatiile cuiva , in cazul nostru ale presedintelui FSLI???

De nenumarate ori domnul Aurel Cornea presedintele F. S. L. I. a afirmat ca LEN nu este o lege tocmai buna , ca s-a dat copy – paste din legile diferitelor tari si a “ IESIT “ ceea ce vedeti : nemultumiri, contradictii si haos. O lege cu articole cu mai multe intelesuri ce ar vrea sa aduca elevul pe un plan primordial dar nu se urmareste in fond decit politizarea excesiva a tuturor instituţiilor statului .O lege facuta la mare repezeala, dorindu-se asumata de “CINEVA “ care nu a lucrat in sistem si care crede ca tot ceea ce a vazut in “ strainataturi “se poate aplica si in Romania fara a efectua o analiza temeinica. ( si nici multi care-l consiliaza nu au lucrat in sistem si mai mult pina mai ieri erau contestatori vehementi ai celor care conduc destinele dascalilor ). O lege facuta sa arunce in strada peste 30.000 de profesori ( si tare ma tem ca nu se vor opri aici ) , o lege nu in favoarea elevului si nici a profesorului.

Stau si ma intreb, uimindu-ma in acelasi timp care este scopul acestei dezinformari, diversiuni sau mai bine zis intocxicari ??.Un singur raspuns exista :INCOMPETENTA lor.

Guvernantii nostril “dragi” critica cu consecventa tot ceea ce este legat de invatamint ,dar cred ca ati ghicit , pina la EI, spunind ca scoala scoate numai TIMPITI. Un singur lucru uita insa . EI SUNT PRODUSUL ACESTUI INVATAMINT pe care-l contesta cu atita vehementa!!!! Putem trage o concluzie cit se poate de trista si anume ca viitorul invatamintului rominesc este in mare pericol. Inchei citindu-l pe secretarul general FSLI, Liviu Pop : “actuala LEN da lovitura de gratie unui domeniu “reformat 20 ani.Daca nu luam atitudine sin u ne unim cu totii sa luptam pentru interesele noastre si ale scolii rominesti riscam sa fim cobaii unor experimente nereusite care vor avea o baza legala. Sa auzim numai de bine.

Biroul Operativ al S.L.I. Satu Mare

Presedinte Profesor Virgil Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu