marți, 27 aprilie 2010

Romanie, incotro??

ROMANIE incotro ??


Un fapt inedit si iesit din comun se intimpla la ora actuala in Romania. Dupa ce ca nu s-au respectat anumite drepturi ale membrilor nostri de sindicat ( trebuie sa spunem ca ele sunt stipulate in Legea Invatamantului, Contractul Colectiv de Munca 2007 – 2010 si in Contractele Individuale de Munca ) “dragii “ nostri guvernanti dau inca o “ palma “ firavei democratii si statului de drept.
Astfel, sindicatul, dupa procese indelungate si anevoioase a avut cistig de cauza in favoarea membrilor sai in mai multe procese. Aceste procese vizeaza personalul didactic auxiliar ( bibleotecare ) pentru care s-a obtinut sporul de 15 %, personalul nedidactic ( femeile de seviciu ) pentru care s-a obtinut sporul de 10 %. Trebuie sa mentionam ca procesele sunt :
- definitive ;
- irevocabile ;
- executorii.
In data de 22.03.2010, Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Satu Mare, da o nota ( ca altfel nu pot sa o numesc neavind nici un titlu ) prin care se cere ca scolile sa nu mai acorde aceste sporuri. Aceasta “ nota “ este semnata de C.J. Grosan Cernesteanu Daniele ( director interimar ) si intocmit chiar de Consilierul Juridic Dobos Lazar Stefan..
S-a pus problema sentintelor judecatoresti. Ce se intimpla cu ele. Raspunsul Agentiei a fost ca trebuie trimise la Ministerul Justitiei pentru a fi vizate de insasi cine credeti?? Da de domnul Ministru.Nu vreau sa arat aici ce spune Legea si Codul Muncii art.277 referitor la sentinte, ci doar sa comuntez aceasta decizie aberanta ( si sa o spunem pe aia dreapta, ca de altfel multe asemenea aberatii date de niste “ domni “ care s-au trezit la conducerea unor ministere). Ma intreb si de la o vreme parca am ramas tot timpul “ uimit “. Cum adica sa fie semnate de ministru ??. Unde am ajuns? Asta inseamna ca Ministerul Justitiei nu are altceva de facut decit sa AVIZEZE sau NU ( si aici inclin sa cred ca mai mult NU pentru ca el este numit politic ) sutele de sentinte date de catre judecatori. Deci o SENTINTA CIVILA sau o DECIZIE CIVILA data de o instanta judecatoreasca nu este valabila. Halal justitie domnilor GUVERNANTI, si in acelasi timp TRIST. Chiar foarte TRIST. Asteptam niste lamuriri in acest sens de la cei competenti ( poate poate vom gasi o explicatie plauzibila ).
Spre incheiere ne mai punem o intrebare ( parca ar fi numai “ vremea intrebarilor “ ) : SPRE CE FEL DE STAT NE INDREPTAM DOMNILOR GUVERNANTI ??


Presedinte S. L. I. Satu Mare
Profesor Virgil Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu