duminică, 18 aprilie 2010

Liderul SLI Virgil Roman indeamna profesorii sa semneze referendumul pentru
Scris de Vasile Nechita, 17 aprilie 2010

Zilele trecute, conducerea Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, prin Colegiul Liderilor, a analizat situatia creata in ceea ce priveste Legea Educatiei Nationale. Din Satu Mare au participat Roman Virgil, presedinte SLI Satu Mare si Oprea Victor, lider zonal.
Analiza a fost facuta de Cornea Aurel, presedinte, Liviu Marian Pop, secretar general si Simion Hancescu, prim vicepresedinte. Punctele esentiale pentru care a luptat FSLI sunt: 1. Subfinantarea sistemului de invatamant> 2. Desfiintarea titularizarilor> 3. Trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial> 4. Componenta consiliilor de administratie a scolilor.
Pe langa aceste patru puncte esentiale, apar si alte amendamente de importanta mare cum ar fi: revizuirea calculelor facute privind costul mediu pe elev si stabilirea cu precizie, in LEN, a locului si rolului sindicatelor.
In urma dezbaterilor pe tema LEN, nu s-a tinut cont de propunerile sindicatelor. Totusi, cateva lucruri s-ar crede ca s-au obtinut, si anume: marirea finantarii rezultatelor prin aplicarea noii legi a salarizarii la liceele de arta, si pastrarea titularizarii, sub o oarecare forma, si anume, cadrele didactice care sunt in prezent titulari in invatamant vor avea in continuare contracte de munca pe durata nedeterminata.
Avand in vedere aceste considerente, s-a stabilit sa se continue actiunile de protest, si anume: 1. In data de 22 aprilie 2010 Greva Generala de o zi. Toate cadrele didactice care au semnat pentru referendum vor fi in greva, care sunt intr-o proportie foarte mare. Se asteapta ca toate cadrele didactice care nu au semnat referendumul sa se solidarizeze cu cei care fac greva. Alaturi se asteapta ca parintii sa sustina actiunile sindicatelor. 2. Organizarea de referendum pe tema LEN, privitoare la cele 4 puncte esentiale. 3. Organizarea unor pichetari la Sediul Guvernului, in zilele de importanta maxima, in ce priveste adoptarea LEN> 4. Organizari de greve de doua ore, la nivelul judetelor. 5. Greva generala va avea loc la sfarsitul lui mai, inceput de iunie, data ce va fi stabilita ulterior de Biroul Operativ FSLI> 6. Boicotarea examenelor nationale”.
Liderul Virgil Roman face un apel catre profesori sa faca referendumul “cu multa seriozitate, cu asumarea raspunderii”, deoarece, fara sustinerea lor ” nu se va ajunge la scopul propus”.
Presedinte S.L.I. Satu Mare
Profesor Virgil Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu