joi, 22 aprilie 2010

Situatia grevei Sindicatului Liber Satu Mare, 22 aprilie 2010

Situatia se prezinta astfel:
Numar membrii SLI in jud. Satu Mare este prox: 1500.
Numar de membrii din regiunea Carei, Tasnad: aprox. 700.
Procentaj greva membrii SLI 98%. Pe judet.
Procentaj greva membrii SLI regiunea Carei, Tasnad: 98%.

Dorim sa multumim membrilor nostri si liderilor pentru excelenta organizare a grevei.
Apreciem ca greva noastra a fost foarte reusita.
Dorim sa specificam ca actiunea noastra de azi are rolul de a sensibiliza opinia publica legat de problemele care se confrunta invatamantul romanesc, si pentru a demonstra guvernantilor nostri ca putem organiza oricand o greva de amploare, ca si cea organizata in cursul zilei de azi.
Rugam colegii de sindicat, ca si in continuare sa nu treaca notele in cataloage, caci ne pregatim pentru greva generala la inceput de iunie, cu blocarea anului scolar.
De asemenea dorim sa spunem tuturor ca revendicarile noastre nu sunt primordial legate de salarii, asa cum s-a lasat sa se creada in emisiunile difuzate pe posturile nationale. In primul rand, protestele vizeaza Legea Educatiei Nationale, o lege prost conceputa. Si pentru faptul ca, cele 5 puncte esentiale de revendicari cerute de sindicate, nu au fost luate in seama (subfinantarea sistemului de invatamant, desfiintarea titularizarilor, trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial, Componenta consiliului de administratie format din 1/3. 1/3, 1/3 ). Nici una din cele 5 puncte esentiale, pe langa multe multe alte amendamente, nu au fost luat de loc in seama de catre cei de la MECTS.
Dorim sa corectam stirile aparute pe radioul central, unde s-a enumerat cca 6 judete, printre care si judetul Satu Mare, spunand ca nu s-a organizat proteste. Dar stirea se referea de fapt numai la faptul ca examenul de competenta digitala nu a fost boicotata (de fapt, pe ziua de azi nici nu a fost fixat proba de competenta digitala, in tot judetul, deoarece se stia de greva noastra). Deci nu este adevarat ca in judetul Satu Mare nu s-au facut proteste. Azi 22 aprilie 2010 zi de protest, si greva generala in toate institutiile unde avem membrii de sindicat.

Cu bine,
Victor Oprea
Lider zonal SLI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu