sâmbătă, 29 mai 2010

EXAMENUL,

Da, am intitulat acest articol asa, pentru ca, o sa-mi dati dreptate, chiar suntem cu totii in fata unui EXAMEN, un examen al solidaritatii, al unitatii si al maturitatii . Suntem la doar citeva zile de la mitingul desfasurat in Bucuresti pe 19 mai. Au fost prezenti in Piata Victoriei peste 50,000 de personae. Numarul mare de participanti cred ca si de data asta ca si de alte dati i-a luat prin “ surprindere “ ( cuvint pe care-l folosesc actualii alesi de multe ori cind nu sunt in stare de un lucru ) atit prin organizare cit si prin numar de participanti. Dupa cum v-am mai spus si v-am atras atentia, la ora actuala guvernul se afla intr-o degringolada totala, luind masuri si hotariri haotice. Spun asta pentru ca nu numai profesorii “ fierb “ ci si celelalte categorii socio profesionale ( amintind aici CFR, Metrorex, Sanatatea , practice toti bugetarii ) care se solidarizeaza cu noi si vor fi in greva de o zi pe 31 mai. Am spus degringolada, pentru ca, nestiind de unde sa adune banii ( nedorind sa se atinga de clientela politica a lor ) sau atins sau doresc sa se atinga si de cei mai nepastuiti ,amintind aici de acele ajutoare sociale care ori cum sunt extreme de mici, de banii amaritilor de pensionari si nu in ultimul rind de banii dascalilor. De asemenea , un fapt iesit din comun pentru o tara din UE, unde acest lucru este incurajat, iata ca la noi se taie si din indemnizatia pentru cresterea copilului.Oare pina unde vor merge cu aceste masuri aberante???Pina unde vor sa intinda “ coarda “. Se pare ca se doreste neaparat a se ajunge in situatia Greciei. Nu se gindesc ca “ buboiul “ este gata sa “ plesneasca “. Luni de zile , asa zis “ ministru” al invatamantului, nu prea vrut sa stea de vorba cu sindicatele, luind hotariri de unul singur, fiind un “ atotstiutor “ in toate. A mai fost unul tot asa inainte de 1989 si……….
Nu suntem si nici nu am fost adepti ai unor masuri radicale dar nici nu ne putem lasa pina la infinit prada unor promisiuni desarte si calcati tot timpul in picioare. A venit momentul stimati colegi de a ne arata faptul ca avem “ coloana vertebrala “ si ca putem duce pina la capat un lucru inceput. Suntem amenintati, santajati sau alte forme de intimidare, dar, trebuie sa rezistam si sa le aratam ca suntem uniti in acelasi gind pentru un tel nobil, acela de a recapata si recistiga statutul de professor SI SA FIM INTRADEVAR PRIORITATE NATIONALA.
O intrebare interesanta ar trebui sa si-o puna fiecare dintre noi :Cum de se intimpla ca acum cind sunt in “ corzi “ au gasit resurse pentru a fi platiti toti care participa la bac. Respectati legea domnule Funeriu si nu mai umblati cu santajul si cu aceste momeli de prost gust. Dovediti-va clasa de professor ( dar oare sunteti ??? ) ,dovediti ca ati urmat scoli in tari straine si s-a lipit ceva de dumneavoastra. Urit pentru un ministru, mai ales ca acesta este si al invatamantului. Stimati colegi, nu va lasati amagiti de acesti bani, bani care pina la urma nu prea o sa va bucure. Suntem amenintati cu tot felul de masuri asa zise “ legale “. O parte le-am transmis deja prin email.. Repet , sper sa rezistam , mai ales ca se poarta extreme de “ rusinos “ cu noi. Presiunile pornesc de la ISJ,inspectori si directori. Uita un singur lucru : NU SUNT BATUTI IN CUIE PE ACELE SCAUNE si mai mult decit atit si EI vor beneficia de revendicarile noastre. Astept de la dumneavoastra sa fim tot asa de uniti precum am fost si pentru greva generala de o zi. Sa nu uitam un lucru essential “ NU SE POATE OBTINE NIMIC FARA SACRIFICII “
În ciuda tuturor presiunilor greva generală începe cu data de 31 mai pentru o perioadă nedeterminată, indiferent de numărul participanţilor la această formă de protest din fiecare unitate şcolară. Nu uitati ,SOLIDARITATE SI UNITATE, de asta avem nevoie acum.
Inchei prin indemnul facut de profesorul Victor Oprea membru in Biroul Operativ S.L.I. Satu Mare :
Rugăm pe această cale, toți angajații din Învățământul Sătmărean, indiferent de postul pe care sunt angajați, indiferent dacă sunt sau nu membrii de sindicat, indiferent dacă au semnat sau nu pentru Referendum, să se solidarizeze cu greviștii, pentru că numai uniți vom putea reuși în strădaniile noastre. Greva a devenit necesară, poate mai mult ca în alte dăți, pentru orice persoană căruia îi pasă de viitorul Învățământului Românesc și de propriul viitor.
STIMAȚI COLEGI, HAIDEȚI LA GREVĂ GENERALĂ PE TERMEN NELIMITAT DIN 31 MAI 2010 SĂ NU FIM NOI TOT TIMPUL CEI CIURUIȚI “


Presedinte S. L. I. Satu Mare
Profesor Virgil Roman

p.s. Se pare ca sloganul actualilor guvernanti si in special al presedintelui Basescu si a primului ministru este “ ce bine imi pare ca ati luat teapa……. ca ne-ati ales “

Un comentariu: